Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  25 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



O secție întreagă a Spitalului Județean, reabilitată în trei zile

13/08/2017 16:30:50 Bianca SARA  
Spitalul Județean Bistrița-Năsăud a fost nevoit să reabiliteze o secție de-a sa în numai trei zile. Asta pentru că 34 de pacienți sunt dependenți lunar de ședințele de dializă, iar activitatea nu a putut fi întreruptă mai mult de 65 de ore. Secția va fi reabilitată într-un weekend, urmând ca luni totul să fie gata.

Secția de Hemodializă din cadrul Spitalului Județean de Urgență Bistrița este reabilitată weekendul acesta, în doar trei zile, un adevărat record pentru unitatea medicală.

Reprezentanții spitalului au fost nevoiți să recurgă la această metodă extremă din cauza faptului că lunar, 34 de pacienți sunt dependenți de această secție, iar activitatea nu poate fi întreruptă mai mult de 65 de ore.

„În secția de Hemodializă a Spitalului Județean de Urgență Bistrița se realizează lunar un număr de aproximativ 400 de ședințe de dializă, de care beneficiază 34 de pacienți. Deoarece activitatea medicală a acestei secții nu se poate întrerupe mai mult de trei zile, pacienții fiind dependenți de aceste ședințe, a fost conceput un proiect de reabilitare în 65 de ore, a saloanelor și a coridorului principal de acces. Lucrările încep vineri 18 august la ora 14:00 și vor fi finalizate luni, la ora 07:00”, informează managerul Spitalului, Gabriel Lazany.

Pentru ca toate lucrările să fie gata până luni, mai multe echipe de specialiști și muncitori vor lucra non-stop. Printre lucrările efectuate se numără introducerea sistemelor de distribuție a fluidelor medicale până la pat, vor fi refăcute rețelele electrice și sanitare, pereții vor fi placați cu materiale cu efect permanent bactericid, pardoselile vor fi refăcute, iar instalația de distribuție a apei dedurizate va fi refăcută și ea.

De asemenea, va fi creat și un sistem de televiziune, cu sonorizare pe bază de căști, la fiecare pat. Montarea rampelor, precum și reabilitarea zonelor auxiliare, precum vestiare, grupuri sanitare, oficiul și spațiile de depozitare, se vor realiza în sistem normal, ulterior.

„Pe perioada de desfășurare a lucrărilor (zi/noapte) va fi creat un disconfort sonor, pentru care ne cerem scuze anticipat pacienților care vor fi internați pe celelalte secții ale spitalului. Reabilitarea secției are ca scop creșterea siguranței din punct de vedere bacteriologic, a nivelului de siguranță și confort medical, precum și creșterea nivelului de confort hotelier”, mai transmite managerul unității medicale.

 

4147 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro