Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  100 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



O şansă pentru viitorul tinerilor din Bistriţa aflați în situații de risc

26/06/2016 13:22:12  
Liceul Tehnologic Lechinţa şi Liceul Tehnologic Forestier Bistriţa au găzduit seminariile de valorizare a rezultatelor proiectului „O şansă pentru viitor - Servicii integrate pentru tineri aflați în situație de risc într-un Centru Social Multifuncțional”.

Proiectul - iniţiat de Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Bistriţa Năsăud, Liceul Tehnologic ”Oltea Doamna” Dolhasca, Asociaţia Consultanților în Dezvoltare Comunitară Suceava și Jazzmontor AS Norvegia – a fost implementat cu sprijinul financiar al Programului R010 – CORAI, program finanțat de Granturile SEE 2009-2014 și administrat de Fondul Român de Dezvoltare Socială.

Proiectul a urmărit îmbunătăţirea situaţiei tinerilor aflaţi în situaţii de risc din regiunile NV şi NE ale României, prin înfiinţarea a 4 Centre Sociale Multifuncţionale şi iniţierea unor servicii educaţionale şi de sprijin, care să faciliteze integrarea mai facilă a acestora pe piaţa muncii.

În judeţul Bistriţa-Năsăud, au fost înfiinţate 2 Centre Sociale Multifuncţionale (CSM), în cadrul Liceului Tehnologic Lechinţa și Liceului Tehnologic Forestier Bistriţa. În aceste Centre au fost organizate o serie de servicii educaţionale şi de sprijin pentru 200 de tineri în situaţii de risc, care, la final de proiect, au generat rezultate cantitative şi calitative.

Astfel, serviciile de formare profesională au constat în cursuri de competenţe antreprenoriale (lucrător în gospodărie agroturistică şi manichiură-pedichiură), cursuri de dezvoltare competenţe şi abilităţi - competenţe informatice şi competenţe de comunicare în limba engleză, școala de conducere auto.

Serviciile de educaţie nonformală s-au organizat sub forma atelierelor de artă tradiţională, susţinute de meşteri populari.

30 de tinere și-au însușit și dezvoltat tehnicile specifice artei tradiţionale în ateliere de Cusut mărgele, Pielărie, Ţesătorie, Împletit nuiele.

Serviciile de consiliere profesională şi vocaţională, susţinute de specialişti au avut drept rezultat dezvoltarea abilităţilor de viaţă pentru tineri, împreună cu părinţii şi tutorii acestora.

Organizarea cursurilor de formare profesională pentru 25 de specialişti, alături de dezvoltarea unei platforme de coaching şi instruire online reprezintă alte rezultate generatoare de efecte calitative în rândul beneficiarilor şi ai comunităţii.

Pentru conştientizarea necesităţii educaţiei în rândul tinerilor aflaţi în situaţii de risc s-au desfăşurat campanii de informare şi promovare a ideilor inovatoare ale proiectului în rândul membrilor comunităţii. Însuşirea unor metode inovative în munca cu tinerii s-a realizat în cadrul cursului de „Digital Storytelling”, organizat de partenerul norvegian, la care au participat specialişti, voluntari, experţi din cadrul proiectului.

Prin activităţile desfăşurate, cei peste 600 de beneficiari ai proiectului, au avut oportunitatea de a-şi îmbogăţi experienţa profesională, de a-şi însuşi tehnici noi de învăţare, de a exersa abilităţi şi deprinderi care le vor facilita inserţia pe piaţa muncii la nivel local şi regional.

Echipa de proiect

2635 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro