Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  35 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015O lume fantastică - un om extraordinar. Spaniolii sunt onoraţi să fie reprezentaţi de un bistriţean în Parlamentul European

20/03/2014 12:50:09 Ioana BRADEA  
A parcurs toate etapele emigrantului român, a ajuns în Spania "sin papeles", a fost muncitor pe câmpiile din Castilla la Mancha, apoi sezonier într-o fabrică de paleți sau culegător de cireșe în Caceres iar acum este nominalizat de liberalii spanioli ai Partidului Libertății Individuale pentru locul 3 pe listele pentru Parlamentul Europea

Scriitorul bistriţean Gelu Vlaşin are toate şansele să reprezinte Spania în forul european, pentru că zilele trecute a fost nominalizat de liberalii spanioli ai Partidului Libertății Individuale pentru locul 3 pe listele pentru Parlamentul European.

Pentru prima dată în viața mea cineva mi-a propus direct o funcție politică de înalt nivel (coordonator național al comunităților de străini în cadrul partidului) venind înspre mine în perfectă cunoștință de cauză” a povestit Gelu Vlaşin pentru Bistriţeanul.ro, adăugând că liberalii spanioli „știau cam tot ceea ce ar trebuie să știe cineva despre un potențial candidat, mi-au spus ei cine sunt, nu a trebuit să-mi prezint vreun CV sau vreun cont bancar, și asta m-a suprins în mod plăcut, nu mi-au cerut să demonstrez nimic, au spus doar “am fi onorați să acceptați invitația noastră...

Gelu Vlaşin nu se consideră un politician în sensul în care înțeleg politica majoritatea politicienilor din ziua de azi, fie ei din România sau din altă țară europeană: “Pentru mine sunt importante ideile și schimbul de opinii, pentru mine este important ceea ce se întâmplă cu fiecare individ în parte. Cu aproapele meu. Probabil pentru că am parcurs toate etapele emigrantului român....” recunoaşte Gelu Vlaşin.

De la emigrantul clasic, la candidatul pentru Parlamentul European

A ajuns în Spania „fără acte” ("sin papeles"), a fost muncitor pe câmpiile din Castilla la Mancha, muncitor sezonier într-o fabrică de paleți sau culegător de cireșe în Caceres.

A ocupat o funcţie "administrativo de bajo nivel" dar a ajuns în scurt timp director de proiect într-o multinațională cu sediul în Madrid.

De la șomer la asistat social, de la plată "en sobre", la transfer în cont cu multe zerouri – Gelu Vlaşin a parcurs toate etapele unui emigrant român dar „întotdeauna am încercat să-mi păstrez demnitatea și încrederea, am încercat să nu uit niciodată de unde am plecat. Și mai ales am încercat întotdeauna să fiu mândru că sunt român...” a mărturisit Gelu Vlaşin pentru Bistriţeanul.ro.

Un hiperactiv pentru care timpul înseamnă mai mult decât 24 de ore

„Sunt un hiperactiv iar energia mea trebuie consumată cumva” afirmă Gelu Vlaşin care este căsătorit cu Cristina Maria Vlaşin, cântăreaţă de jazz, formând împreună o familie cu adevărat fericită, alături de cei doi băieţi ai lor Darius Andrei şi David Mihai.

Faptul că sunt scriitor este evident un avantaj în politică. În politica spaniolă. Înseamnă ca am într-adevăr ceva de spus. Îmi rămâne şi timp pentru scris, bine-nţeles, pentru că timpul meu înseamnă întotdeauna mai mult de 24 de ore...” mai spune Gelu Vlaşin care a debutat a debutat în 1999 cu volumul de versuri Tratat la Psihiatrie, publicat la Editura Vinea, București, cu o prefață semnată de Nicolae Manolescu și o postfață de Paul Cernat, volum premiat de Asociația Scriitorilor din București la secțiunea debut 1999 și nominalizat la premiile Uniunii Scriitorilor din România.

Cea mai bună performanţă a unui cetăţean român în Spania

“Locul 3 pe listele unui partid spaniol înseamnă probabil cea mai bună performanță înregistrată vreodată de un cetățean român. Nimeni până acum nu a fost ales pe lista vreunui partid pe un loc în primii 5” admite Gelu Vlaşin care – dacă va câştiga alegerile din 25 mai – va reprezenta Spania în Parlamentul European.

Bineînțeles însă, că mă voi axa pe interesele comunității românești din Spania care, neoficial, atinge aproape cifra de un milion...

Ce şanse există să muncească efectiv în Parlamentul European...? „Sincer nici nu mă interesează procentajul. Pur și simplu sunt încântat de faptul că român fiind, am fost propus pe lista unui partid spaniol, înaintea celor peste 30.000 de potențiali candidați spanioli... Este ca și cum un chinez de la noi ar fi propus pentru Parlamentul European din partea unui partid românesc...” a conchis Gelu Vlaşin care a organizat anul trecut la Telciu tabăra de creaţie Republica Literară Telciu.

A obținut câteva prestigioase premii naționale și internaționale, iar în ianuarie 2012, Administrația Prezidențială a României, la propunerea Ministrului Culturii, i-a conferit lui Gelu VLaşin Ordinul Meritul Cultural în Grad de Cavaler – în semn de apreciere pentru talentul si dăruirea de care a dat dovadă în întreaga sa carieră literară, pentru promovarea culturii românesti în lume si implicarea sa constantă în strângerea legăturilor dintre românii aflati peste hotare. Din august 2012, Gelu Vlașin este şi Cetățean de Onoare al localităţii  Telciu.

A publicat până acum 8 volume (6 de poezie și 2 de eseuri – proză): Tratat la psihiatrie (Editura Vinea, 1999), Poemul Turn (Colecția "Biblioteca București", Asociația Scriitorilor din București , 2001), Atac de panică (Editura Muzeul Literaturii Române, Bucuresti, 2002), Ultima suflare  (Editura Muzeul Literaturii Române, Bucuresti / A.S.B. & Editura Azero, 2005), Don Quijote Rătăcitorul (Editura Eikon, Cluj, 2009), Omul decor (Editura Brumar, Timișoara, 2009), Ayla (Editura Cartea Românească, București, 2011), douăzecișișapte (Editura Tracus Arte, București, 2013).

vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do
Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro