Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  70 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



O lume fantastică - un om extraordinar: Ramona Telcian!

14/03/2014 09:05:56 Ioana BRADEA  
Pentru că uneori uităm să ne bucurăm de lumea minunată în care trăim, pentru că, în ciuda grijilor şi a necazurilor care ne copleşesc deseori ignorăm cea mai de preţ comoară – oamenii de lângă noi – Bistriţeanul.ro vă propune de azi o campanie specială: O lume fantastică, graţie unor oameni extraordinari!

Copleşiţi de griji, necazuri sau întâmplări dramatice care ne bombardează aproape zilnic – uităm, deseori, să ne bucurăm de darul extraordinar pe care l-am primit de la Dumnezeu – de oamenii de lângă noi, oamenii pe care îi admirăm, oamenii care ne influeanţează viaţa pozitiv, prietenii care ne salvează sufletul, cunoştinţele care prin câteva cuvinte ne-au rămas definitiv în suflet, oamenii pe care îi iubim sau care se situează de cealaltă parte a baricadei, ajutându-ne şi ei să evoluăm, să devenim mai puternici – oamenii luminoşi şi frumoşi care nu s-au lăsat înfrânţi de viaţă.

Despre aceştia (şi, poate, despre mulţi alţii) Bistriţeanul.ro îşi propune să vă povestească – în zilele şi săptămânile care urmează... Azi ne-am oprit la Ramona Telcian.

Dintr-un sătuc bistriţean, pe scenele occidentale

Deşi s-a născut în Năsăud iar de la aproape 2 ani locuia împreună cu familia ei în Ciceu Giurgeşti – Ramona Telcian este convinsă că “a avea rădăcinile “la ţară” este un lucru foarte bogat” şi crede cu tărie că “baza autenticităţii noastre româneşti este în satul nostru. Sper ca nebunia aceasta a globalizării să nu atingă foarte tare rădăcinile românilor…

Este profesoară la Liceul de muzică “Sigismund Toduţă” din Cluj-Napoca şi împreună cu soţul ei, Gustav Jannert, susţine periodic concerte în Suedia – ţara de baştină a soţului ei şi locul în care îşi petrec şi verile.

O zi din viaţa mea.... e foarte colorată. Dimineaţa îmi duc băieţelul la grădiniţă. Sunt zile în care am ore dimineaţă, altele în care studiez dimineaţa şi am ore de vioară abia după-masa. Încerc să petrec cât mai mult timp cu familia. Între mine şi Gustav s-a stabilit un orar care să ne permită să studiem, să predăm şi să fim o familie. Încercăm să fim nişte părinţi prezenţi şi ni se pare cea mai creativă şi minunată meserie din lume! Nu simţim că muzica este o piedică, ci o împlinire” a povestit Ramona Telcian pentru Bistriţeanul.ro, convinsă că un muzician trebuie să studieze bine şi calitativ, mai ales în cazul muzicii de cameră pe care cei doi soţi au ales-o – o artă foarte complexă şi socială.

Implică studiu individual însă şi împreună, iar studiu nu înseamnă doar activitatea degetelor, a raţiunii, a emoţiilor sau credinţelor… Noi studiem şi discutând pur şi simplu despre partitură sau comparând diferite interpretări. Primim ajutor şi de la prieteni muzicieni care ne ascultă şi ne îndrumă înaintea concertelor. Desigur, nu suntem la nivelul celor care s-au dedicat exclusiv muzicii…” mai spune Ramona Telcian.

Fără Facebook şi televizor...!

Nu are pagină de facebook şi nici televizor şi, recent, a constatat că se poate trăi prea bine şi fără telefon mobil. “E foarte bine şi nu simţim nevoia. Relaţii interumane se pot face în diferite alte moduri. Este o alegere de familie pe care nu o regret.

Cei doi soţi – Ramona şi Gustav Jannert sunt îndrăgostiţi de natură, iubesc să-şi petreacă timpul citind şi de două ori pe lună nu uită să treacă şi prin Giurgeşti.

Inedit: Gustav Jannert dirijează un cor bisericesc în Giurgeşti

Cam la fiecare două săptămâni, Ramona îşi însoţeşte soţul în satul ei natal, în Ciceu Gurgeşti, acolo unde Gustav coordonează activitatea muzicală a corului bisericesc: “Soţul meu lucrează acolo şi dirijează două coruri din Giurgeşti – unul de copii şi unul de persoane adulte. A început să lucreze cu ei din 2008, iar de atunci tot încearcă să-i facă mai buni. Este o relaţie foarte frumoasă. Ideea s-a născut din baza culturală suedeză – acolo fiecare comunitate are cel puţin un cor. Orice sat de acolo are o viaţă muzicală deosebită….

Ramona şi Gustav Jannert s-au convins, de altfel, că o viaţă muzicală bogată nu înseamnă neapărat un oraş bombă în care se petrece totul la cel mai înalt nivel. “Credem că toate nivelele muzicale ar trebui să coexiste, desigur, cu o condiţie: ca dorinţa şi munca să fie cât mai aproape de autentic şi de sinceritate. Fiecare are o anumită conjunctură şi posibilitate, însă cred că muzica există în sufletul fiecărei persoane…” mai povesteşte Ramona Telcian.

8581 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro