Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  30 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015O delegație din Sângeorz – Băi va sărbători alături de frații de peste Prut, 95 de ani de Unirea Basarabiei cu România!

20/03/2013 14:23:37 Iulia STUPINEAN  
Pe data 27 martie 2013 se împlinesc 95 de ani de la Unirea Basarabiei cu România! Cu această ocazie, la Nisporeni, în Republica Moldova vor avea loc manifestări comemorative la care participă și o delegație din orașul înfrățit, Sângeorz – Băi din județul Bistrița – Năsăud.

O delegație formată din 7 persoane din Sângeorz – Băi va pleca în perioada 22 – 25 martie la Nisporeni, oraș înfrățit din Republica Moldova, pentru a participa la manifestările dedicate Unirii Basarabiei cu România, înfăptuită pe 27 martie 1918, în sala mare a Parlamentului de la Chişinău.

Actul Unirii Basarabiei cu România, marele vis al românilor de pe ambele maluri ale Prutului a fost citit atunci în faţa Sfatului Ţării de secretarul acestuia, Ion Buzdugan. Reprezentanţii minorităţilor naţionale, 30% din totalul de 150 de deputaţi, au cerut, în general, vot secret. Rezultatul pentru Unirea Basarabiei cu România a fost unul concludent: 86 voturi pentru, 3 împotrivă, 36 de abţineri iar 13 deputaţi au fost absenţi. În felul acesta, dintre toate provinciile româneşti aflate sub dominaţie străină, Basarabia a fost prima care s-a unit cu România, deschizând marele act al reîntregirii şi celorlalte provincii româneşti – Bucovina şi Transilvania, cu ţara mamă.

Potrivit primarului Roland Venig, din delegația care va pleca la Nisporeni fac parte doi reprezentanți ai Primăriei Sângeorz – Băi și 5 membri ai Asociației Cultural – Turistice “Ginta Latină”, Filiala Județeană Sângeorz – Băi. Costurile pentru transport vor fi susținute de cei șapte participanți, urmând ca masa și cazarea să fie asigurate de Primăria orașului Nisporeni.

Menționăm faptul că, de peste 12 ani, orașele Sângeorz – Băi și Nisporeni se află într-o relație de prietenie, realizând în tot acest timp, schimburi culturale, diverse tabere și acțiuni pentru tineret. De asemenea, Sângeorz – Băi a contribuit cu importante donații de cărți ce au ajuns la frații din Republica Moldova și s-a implicat în reabilitarea Cimitirului Eroilor din Nisporeni, localitățile Vărzărești și Miclăușeni, alături de Asociația Cultural - Turistică „Ginta Latină” din Sângeorz – Băi și Oficiul Național pentru Cultul Eroilor.

vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do
Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro