Este salvarea părinţilor din Bistriţa care muncesc până după-amiază şi nu-şi permit o bonă, însă pentru asta au de scos din buzunar câteva sute de lei lunar. Ceea ce nu este tocmai în regulă, a recunoscut Camelia Tabără, inspectorul şcolar general, decisă să schimbe această situaţie cel puţin la Bistriţa, în cartierul Subcetate..
„Avem în şcolile bistriţene programe de tip „after school”, (şcoală după şcoală) însă toate cele care există – şi în Năsăud, şi în Beclean, şi în Bistriţa – sunt susţinute din banii părinţilor, ceea ce nu este în regulă - a recunoscut recent Camelia Tabără, inspectorul şcolar general al ISJ Bistriţa-Năsăud.
În foarte multe comune din mediul rural există spaţii pentru programul „şcoală după şcoală” dar, din diverse motive, nu am reuşit să le punem în practică aşa cum ar trebui – a mai spus inspectorul şcolar general la întâlnirea cu directorii şcolilor din Bistriţa.
Şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean a subliniat că şi-a propus ca în Bistriţa „să înceapă un model de bună practică – în cartierul Subcetate, unde există deja o aglomerare mare de copii”.
Aici îşi propune Inspectoratul Şcolar să închirieze spaţii în care să se desfăşoare programe de tip „after school” – sub coordonarea CeTin – care de 10 ani desfăşoară asemenea activităţi în Bistriţa cu foarte mare succes.
Toate învăţătoarele din Bistriţa prin Asociaţia Învăţătorilor se vor implica voluntar în acest program, se vor ocupa de activităţile curriculare şi vor face temele de şcoală cu elevii, în timp ce de activităţile artistice şi extracurriculare se vor ocupa profesorii de la Palatul Copiilor – a mai spus Camelia Tabără, precizând că se caută soluţii şi pentru asigurarea unei mese pentru elevii care vor frecventa acest program.