Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  17 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015Noutăţi de la CAS: se decontează servicii noi! AFLĂ despre ce este vorba

17/03/2015 10:09:31 Andreea BOJOR  
Într-o conferinţă de presă directorul general al Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Bistriţa-Năsăud, Camelia Ilişuan, a anunţat că se vor deconta la medicii de familie de două ori mai multe vizite la domiciliul asiguraţilor, ceea ce înseamnă că pacientul nu va trebui să plătească nimic. AFLĂ ce modificări s-au mai făcut:

Camelia Ilişuan a adus ieri veşti bune pentru asiguraţii sistemului de sănătate care vor avea mai multe beneficii şi avantaje în ceea ce priveşte vizitele medicale dar şi decontările de care pot beneficia.

Potrivit informaţilor furnizate de conducerea Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Bistriţa-Năsăud prin noul contract cadru pe care  instituţia îl va semna cu furnizorii de servicii medicale sunt prevăzute mai multe servicii gratuite pentru asiguraţi care le vor fi decontate medicilor de familie, stomatologilor şi spitalelor.

De asemenea, şi anumite dispozitive medicale care până acum costau foarte mult vor fi furnizate gratuit, cheltuielile pentru închirierea acestora urmând să fie suportate de CJAS BN, a anunţat preşedintele-director general Camelia Ilişuan.

Ilişuan a mai precizat că în medicina primară, adică la medicul de familie, se introduce un nou serviciu care va fi decontat, respectiv administrarea de medicamente injectabile.

O altă veste bună este că CJAS va mai deconta medicilor de familie şi testul de spirometrie pentru persoanele cu astm bronşic pe lângă ecografie şi alte servicii: „De asemenea, la medicii de familie s-a mărit numărul de consultaţiila domiciliu pe care noi le decontăm de la 21 lunar la 42, deci practic s-a dublat. Asta pentru că au fost sesizări şi cereri din partea medicilor de familie care au mulţi bolnavi cronici pe listă. Uneori poate interveni un episod acut şi omul nu se poate deplasa la cabinet. Se pot face consultaţii la domiciliu inclusiv la copiii nou-născuţi, la copiii care au boli contagioase şi nu e indicat să vină în sala de aşteptare la cabinet”, a anunţt ieri la o coferinţă de presă Camelia Ilişuan.

Preşedintele CJAS BN a mai explicat că în ce priveşte spitalele, prin noul contract s-a introdus un serviciu nou care până acum ţinea doar de activitatea medicilor de familie. Este vorba despre supravegherea sarcinei şi leuziei.

Tot o veste bună este şi faptul că unn alt serviciu de interes care va fi suportat de CJAS este psihoterapia pentru copii şi adulţi, evaluarea şi consilierea psihologică, dar şi kinetoterapia pentru copiii autişti.

În ceea ce priveşte medicii stomatologi, pacienţii vor putea beneficia de servicii de anesteziere gratuită pentru orice tip de anestezie, nu doar la cea clasică pe care CJAS o deconta până acum.

Conducerea Casei de Asigurări de Sănătate Bistria-Năsăud anunţă că prin noul contract s-au introdus noi dispozitive medicale ce pot fi decontate.Camelia Ilişuan a amintit printre dispozitivele care vor fi decontate proteza de coapsă modulară cu maşon destinată pentru persoanele care, în urma unei complicaţii pe fondul diabetului,a u fost supuse unei amputaţii de picior. Ea a mai amintit că pe lângă inhalatoare saline destinate copiilor cu boli pulmonare, se mai decontează un dispozitiv care era până acum accesibil doar în clinici de specialitate, nebulizator cu compresor care se va putea închiria pe banii CJAS. De asemenea, pentru bolnavii de cancer s-a introdus un dispozitiv pentru administrarea chimioterapiei la domiciliu în cazul celor care pot urma tratamentul acasă.

 

vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do
Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro