Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  28 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



Noul Hyundai Ioniq a obţinut calificativul maxim de cinci stele la testele Euro NCAP

05/12/2016 11:11:10  
• Noul Ioniq este clasat drept unul dintre cele mai sigure autovehicule din segmentul din care face parte • Producatorul auto aduce mobilitatea electrică mai aproape de consumatori – Ioniq este primul model din lume disponibil în trei variante de propulsoare electrice

Noul Hyundai Ioniq a primit calificativul maxim de cinci stele din partea Euro NCAP, o organizaţie europeană independentă care evaluează nivelul de siguranţă oferit de autovehicule. Ioniq a obţinut rezultate remarcabile în cadrul a patru categorii: pasageri adulţi, pasageri copii, pietoni şi sisteme de siguranţă, fiind desemnat unul dintre cele mai sigure modele din segmentul din care face parte.

Gama Ioniq dispune de o serie de sisteme standard de siguranţă activă, printre care frânare autonomă de urgenţă (AEB), avertizare la schimbarea benzii de rulare (LDWS), asistenţă la menţinerea benzii de rulare (LKAS), dar şi pilot automat inteligent (SCC). Hyundai face mai accesibilă mobilitatea cu emisii zero, oferind primul autovehicul din lume disponibil cu trei variante de propulsoare electrice: hibrid, electric şi plug-in hibrid.

„Calificativul Euro NCAP primit de Ioniq, subliniază progresele înregistrate de producatorul auto”, a declarat Thomas A. Schmid, Chief Operating Officer al Hyundai Motor Europa. „Sistemele de siguranţă activă sunt disponibile standard pentru toate cele trei versiuni, Ioniq, fiind astfel unul dintre cele mai sigure autovehicule din segmentul din care face parte”.

Siguranţa activă reprezintă o dotare standard pentru Ioniq

Organizaţia Euro NCAP a testat sistemul de frânare autonomă (AEB), disponibil standard pentru Ioniq. Sistemul avertizează conducatorii auto în cazul unui potenţial pericol, prin utilizarea senzorilor radar şi a camerelor frontale, acţionând în trei etape: emite semnale vizuale şi acustice, controlează frâna în funcţie de intensitatea pericolului, aplicând o forţă maximă de frânare înainte de momentul impactului. Sistemul este activat la viteze de peste 8 km/h, atunci când detectează un autovehicul sau un pieton, cu scopul de a evita sau minimiza riscurile unei coliziuni.

Pentru mai multă siguranţă, Ioniq este echipat cu asistenţă la menţinerea benzii de rulare (LKAS), care include şi avertizare la schimbarea benzii de rulare (LDWS). Sistemul previne conducatorul auto acustic şi vizual în cazul în care autovehiculul depăşeşte marcajele rutiere fără a fi semnalizat acest lucru, aplicând o forţă uşoară de frânare. Funcţia a fost analizată în detaliu de Euro NCAP, trecând toate testele cu succes.

De asemenea, sistemul pilot automat inteligent (SSC), disponibil standard pentru toate versiunile Ioniq, a contribuit la obţinerea rezultatului maxim de cinci stele. Funcţia menţine o viteză şi o distanţă constante faţă de autovehicul din faţă, accelerând sau acţionând automat o forţă de frânare.  

Pe lângă tehnologiile testate de Euro NCAP, Ioniq dispune de sistem de monitorizare a unghiului mort (BSD), precum şi de sistem de asistenţă la ieşirea cu spatele din parcare (RCTA). Aceste funcţii avertizează conducătorul auto cu privire la autovehiculele din jur, a pietonilor sau alte obiecte care pot provoca o coliziune în timp ce maşina se află în mişcare - o caracteristică suplimentară de siguranţă a modelului IONIQ.

Siguranţa pasivă contribuie la rezultatul remarcabil Euro NCAP

În ceea ce priveşte siguranţa pasivă, structura rigidă a caroseriei încorporează în proporţie de 53% oţel de înaltă rezistenţă. Saşiul beneficiază de o rigiditate superioară pentru mai multă manevrabilitate, precum şi de un grad ridicat de absorbţie a energiei de impact şi distorsiune redusă la minimum, cu scopul de a oferi protecţie pasagerilor în cazul unui accident.

Îmbunătăţirile aduse structurii caroseriei sunt completate de bara de protecţie spate armată cu fibre de înaltă rezistenţă, contribuind astfel la siguranţa oferită de noul Ioniq. Mai mult, modelul a înregistrat un rezultat pozitiv la testele Euro NCAP datorită sistemului de şapte airbaguri - care include unul pentru genunchii conducătorului auto.

Versiunile Ioniq Hibrid şi Ioniq Electric sunt disponibile pe piaţa din Europa, urmând ca varianta Ioniq Plug-in să fie lansată în anul 2017.

Despre Hyundai

Hyundai Auto România, parte a Grupului Ţiriac, este reprezentantul mărcii Hyundai în România din anul 1994 şi aduce pe piaţa naţională nouă modele Hyundai, atât din gama autoturismelor, cât şi din cea a autovehiculelor comerciale. Fondată în 1967, Hyundai Motor Company s-a transformat în Hyundai-Kia Automotive Group, care este cotat drept al cincilea producător auto la nivel mondial începând din anul 2007.

Pentru informaţii cu privire la ofertele de preţ a  întregii game HYUNDAI vă aşteptăm la showroom-ul HYUNDAI din Bistriţa, cartier Viişoara, Nr.302 sau ne puteţi contacta la numărul de telefon 0363-401-750

vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro