Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  20 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



Noul consiliu municipal cumpără teren pentru construirea unei pasarele în zona stadionului Jean Pădureanu

11/07/2016 10:25:23 Raluca NECHITI  
Noul Consiliu Local își începe activitatea în forță! Pe ordinea de zi a primei ședințe a noului consiliu municipal se află numeroase proiecte, de importanță pentru oraș, proiecte care au așteptat schimbările politice pentru a intra în dezbaterea aleșilor de la municipiu.

În prima ședință din noul mandat, aleșii locali au pe ordinea de zi un proiect de hotărâre privind prima rectificare a bugetului municipiului din acest an. Noua rectificare vine cu economii, făcute de municipalitate la achiziția terenului din parcul municipal unde se va amenaja skate-park-ul, dar și la blocul de locuințe sociale din Viișoara care a fost afectat de incendiul din luna decembrie 2015.

Municipalitatea a reușit să facă o economie de 16.000 de lei la achiziționarea terenului din parcul municipal unde urmează să fie amenajat un skate-park.

Între municipalitate și familia Andronesi, cea care deținea terenul pe care va fi amenajat noul loc de distracție al tinerilor, s-a semnat contractul de achiziție la suma de 384.000 lei. În aceste condiții, municipalitatea a făcut o economie de 16.000 de lei la achiziționarea acestui teren.

Economie s-a făcut și când e vorba de locuințele sociale din Viișoara, distruse complet de incendiul din 26 decembrie. Municipalitatea a alocat inițial 1.100.000 de lei pentru refacerea locuințelor distruse de incendiu.

Inițial, pentru înlăturarea efectelor produse de incendiu s-a aprobat 1.100.000 de lei, însă municipalitatea renunță acum la 90.000 de lei din această sumă, făcând economie atât la execuția cât și la proiectarea și dirigenția de șantier în cazul acestor locuințe.

Noii consilieri municipali vor aproba și suplimentarea cu 150.000 de lei a sumei stabilite inițial (100 de mii de lei), destinată achiziționării unui teren necesar construirii unei noi pasarele peste râul Bistrița.

Aici municipalitatea intenționează să achiziționeze terenuri pentru crearea unei pasarele peste râul Bistrița în zona stadionului Jean Pădureanu, care să faciliteze accesul bistrițenilor dintr-o parte în cealaltă a râului Bistrița.

Municipalitatea explică necesitatea suplimentării fondurilor ca urmare a finalizării raportului de evaluare și a faptului că la încheierea contractului trebuie plătită toată suma executorului judecătoresc care deține terenul pe care Primăria vrea să-l cumpere și care nu acceptă plata în rate.

Ideea de a construi o pasarelă peste râul Bistrița, în zona stadionului Jean Pădureanu a fost a arhitectului șef al orașului, care își dorește realizarea unei legături pietonale între Parcul Municipal și pădurea Codrișor având în vedere distanța mare existentă între actualele legături - respectiv puntea de pe Codrișor și Podul Jelnei.

În acest an, pe lângă achiziționarea terenului sunt prevăzute și elaborarea fazelor de proiectare a viitoarei construcții.

Tot la capitolul „treceri peste râu", municipalitatea intenționează să reabiliteze podul de lemn peste pârâul Ghinzii situat în localitatea aparținătoare Ghinda, pod care este impropriu circulației și pentru care s-a alocat, la începutul acestui an, o sumă de 25.000 de lei, sumă necesară pentru expertiza tehnică și elaborarea documentației necesare execuției.

La rectificarea din această săptămână primăria va suplimenta cu 24.000 de lei investițiile gândite pentru Ghinda, sumă care va fi alocată pentru achiziția unui teren de 275 de metri pătrați.
 

3394 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro