Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  57 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015Nicolae Moldovan: Meseria de dascăl devine atractivă la Beclean! Cazarea în noul Campus poate trage cu ochiul debutanților în învățământ!

26/01/2015 14:41:24 Felicia SZUCS  
Educație în condiții de ... milioane, la Beclean! Cu o investiție de circa 7,4 milioane de euro în infrastructura școlară, Becleanul va deveni atractiv pentru dascălii debutanți, din punctul de vedere al facilităților pe care le vor avea pentru a-­și practica meseria în urbea de pe Someș. Cel puțin asta speră primarul orașului Beclean, Nicolae Mold

Un campus nou­nouț, gândit să deservească două dintre cele mai mari unități școlare din Beclean, respectiv Colegiul Național Petru Rareș și Liceul Tehnologic Henri Coandă, plus reabilitarea și modernizarea școlii din Coldău şi a Liceului Tehnologic Agricol sunt parte a  celei mai mari investiții derulate vreodată în orașul de pe Someș, în valoare totală de circa 7,4 milioane de euro.

Cu peste 1500 de beneficiari, cadre didactice și elevi din Becelan și localități din împrejurimi, noul campus școlar ce va fi construit în orașul gospodărit de Nicolae Moldovan presupune realizarea unui corp nou de clădire cu 24 săli de clasă moderne, dar și reabilitarea celor vechi, realizarea izolației termice, amenajarea unor garsoniere pentru dascăli, internat şi cantină amenajate la standarde calitative europene, centrală termică proprie, ateliere și laboratoare noi, curte interioară, un teren de sport sintetic, precum și facilitarea accesului la procesul de învățământ a persoanelor cu dizabilități locomotorii, prin amenajarea de rampe și grupuri sanitare cu dotări speciale specifice.

Conform primarului Nicolae Moldovan, noul campus din Beclean va elimina neajunsul creat de faptul că la momentul actual cursurile se organizează în șase locuri din oraș și va contribui la evitarea orarului de după­amiază, dezavantajos pentru navetiști. Totodată, primarul din Beclean vede, prin investiția realizată, o oportunitate de a atrage un număr mai mare de elevi la școlile din oraș, dar și dascăli debutanți care nu sunt tentați să intre în sistemul de învățământ din cauza salariilor foarte mici. În noul campus, dascălii ar avea posibilitatea de a primi un loc de cazare pus la punct și cu condiții decente de locuit.

O altă școală care face obiectul unei investiții de anvergură, este Liceul Tehnologic Agricol, a cărei reabilitare presupune lucrări speciale dat fiind faptul că acesta funcționează într­un fost castel din 1763. Lucrările de reabilitare sunt avansate, exteriorul și acoperișul fiind deja finalizate, iar în 15 septembrie 2015 cei peste 500 de beneficiari, elevi și dascăli, vor găsi săli de clasă şi de sport noi, laboratoare amenajate în şase încăperi obţinute prin mansardare.

A treia investiție majoră în infrastructura de învățământ se realizează la Școala generală  clasele I­IV și la grădinița din Coldău, parte din Şcoala Gimnazială “Grigore Silaşi” din Beclean. Aici modernizările presupun reamenajări, recompartimentări, grupuri sanitare noi, centrală termică pe gaz etc.

Proiectele fac parte din Programul Operațional Regional, implementat la nivel național de către Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, în calitate de Autoritate de Management, la nivel regional, de către Agenția de Dezvoltare Regională Nord­Vest,
organism intermediar de monitorizare, iar la nivel local, de Primăria orașului Beclean.

5277 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do
Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2022 Bistrițeanul.ro