Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  49 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



Nicholas Kazan: Să fi ajuns Primarul Crețu Dumnezeul Bistriţei?

30/09/2013 12:05:46  
Acum că referendumul nu a dat rezultatele scontate, Primarul Crețu ne spune că “va aplica principiul vox Dei”, adică, nici mai mult, nici mai puțin, că va vorbi cu vocea lui Dumnezeu.

La prima vedere, referendumul le-a dat avantaj celor care au susținut varianta Crețu (Bistrița Sud 2), un avantaj de 17.5 procente, deși la vot s-au prezentat mai putin de 14% din alegatori, o realitate tulburatoare. De ce?

În orice democrație funcțională, un lider ales nu se poate exprima “eu reprezint voința a 70,000 de alegători” și împotriva celor 300 de scandalagii care vor să impună o dictatură a minorității (adică un procentaj de 99.6%, pe care nici măcar Ceaușescu sau Qadafi nu l-au atins ?!). Vocea Primarului Crețu a rostit așa ceva. Acum haideți să socotim. Numărul scandalagiilor a crescut la 4,281. Dar cine au fost cei în numele cărora Primarul Crețu își adjudecă dreptul de a vorbi în numele lui Dumnezeu? Să fi fost cei care au fost bombardați cu informații îndesate pe gîtul lor de al nostru primar? În limbaj psihologic profesional, acest bombardament cu informați monomaniacale se numește “însămânțarea de memorii false” și este principalul mod prin care manipularea și îndoctrinarea maselor a fost facută, și va fi facută de către acele căpetenii care își impun voința la orice cost, lucru detrimental procesului democratic, proces care cere informarea corectă a cetățenilor.

Într-o democrație, când se alege ceva se alege între “asta” și “aia”, nu între “asta” și tot “asta”. În cazul Crețu “asta” este asta și gata, “basta”. Problema devine într-adevăr creață, ea fiind numai varianta Crețu, spusă cu vocea lui Dumnezeu. Nu numai ca “asta” a fost îndesată pe gîtul oamenilor, timpul acordat dezbaterilor a fost minim, de fapt inexistent, ceea ce nu se poate spune de banii tocați pe referendum. Mulți au fost cei care s-au pronunțat în favoarea unei autostrăzi ocolitoare, care să urmarească traseul de câmpie pe la Sărațel, Monariu, Budacul de Jos, Jelna si Dorolea, ceea ce constituie cea mai fizibilă centura ocolitoare: este mult mai ieftină, răspunde cerințelor de viitor, și oferă Codrișorului șansa de a rămâne locul de agrement al Bistritei. Însă cel mai însemnat beneficiu este că generațiile următoare ale Bistriței nu vor suferii repercusiunile nefaste ăi nocive ale acestei decizi de primar despotic care se trezește vorbind în numele lui Dumnezeu, după cum sune dînsul.

Am fost născut și am absolvit liceul Liviu Rebreanu, unde am fost coleg cu Primarul Crețu. Însă după 30 de ani de trai în SUA, în care timp am călatorit prin toate statele Americii și Canada, ca de altfel și prin restul lumii, după ce am acumulat multă experiență prin înființarea de companii si organizații care au beneficiat interesul comun, mă pronunț cu toată siguranța. În America se spune că atunci cînd ceva arată ca o rață, mâcâie ca o rață și se clatină ca o rață, acel ceva este într-adevăr o rață. Domnule Primar Crețu, Varianta dumneavoastră este o rață de proiect. Un Dezastru pentru generațiile următoare.

Mult iubitul Codrișor din trecut este nu doar cea mai sensibilă zonă a Bistriței, Codrișorul trebuie păstrat neviolat pentru beneficiul generațiilor viitoare. Codrișorul va fi centrul de agrement, inima, codrul verde de care cei buni și tineri se vor lega sufletește, tineri pe care trebuie să-i motivăm să rămînă. Acum Bistrița îi pierde pe cei talentați, datorită acestor tendințe de despotism, și datorită superstițiilor, miturilor și metehnelor proaste care îi alungă.

M-am întors în Bistrița ca să-mi ajut orașul natal. Nu pentru câștig, nu pentru fală, ci pentru bunul comun.

De acea, te rog Domnule Primar, te rog Ovidiule dragă, ca fost coleg de liceu și amic, să începem o serie de discuții în sfera publică, pentru a rezolva problema centurii ocolitoare, pentru ca ea să aibă șansa de a se maturiza, și mai ales ca aceasta să fie bine comunicată publicului, în așa fel încît Bitrițenii să înțeleagă rostul acestui proiect major, și să participe în mod democratic la proces. Iar dacă această rugăminte onestă este trecută cu vederea sau mușamalizată, și dacă într-o rea zi Varianta Crețu va fi realizată, fie alaiul de popi lung de 15 kilometri care să sfințească Varianta Crețu, vă promit că va trece peste trupul meu. Asa vorbește adevărul și constiința din întregul ființei mele.

Nicholas Kazan,

Aviator, businessman, scriitor. Cetățean al Bistriței.

4525 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro