O altă nemulţumire a neposenilor a ajuns la „urechile” redacţiei. De această dată e vorba de un „depozit” de betoane şi excremente, amplasat în apropierea proprietăţilor lor. Primarul din Feldru a explicat că nu există excremente în zonă şi betoanele sunt bine amplasate acolo, pentru a feri culturile de inundaţii.
După ce mai mulţi părinţi din Nepos s-au plâns de starea şcolii din localitate, o altă nemulţumire a acestora a ajuns la redacţie. De data aceasta, ea nu vizază direct şcoala ci un depozit... mai neobişnuit.
Ei se plâng de faptul că în momentul în care WC-ul vechi din curtea şcolii a fost demolat, betonul şi excrementele au fost transportate pe malul râului Someş.
„Suntem un grup de locuitori ai satului Nepos care avem grădinile lângă râul Someş, în apropierea casei de rugăciune penticostală. Vrem să aducem în atenţia opiniei publice un lucru care nu trebuia să se întâmple. În această vară, după dărâmarea WC-ului vechi al şcolii, materialele de la vechiul WC, inclusiv excrementele, au fost aşezate în spatele grădinilor noastre, pe malul râului Someş, lângă parcarea Bisericii Penticostale.Toată vara am răbdat un miros îngrozitor şi din păcate nimeni nu a făcut nimic până în prezent. Am anunţat şi Primăria Feldru, dar aceasta nu a luat nicio măsură. Vă rugăm ajutaţi-ne să scăpăm de această mizerie pe care o întâlnim în fiecare zi” a scris redacţiei Viorel Salvan.
Contactat pentru a da lămuriri vis – a – vis de această situaţie, primarul comunei Feldru, Grigore Ţiloan, infirmă varianta cu excrementele.
„Ştiu că s-au efectuat lucrările la şcoală şi vechiul WC a fost demolat. Într-adevăr, pe malul râului Someş au fost depozitate materialele scoase din acesta, lemn şi beton. În ceea ce priveşte excrementele, acestea nu au fost duse nicăieri. Fosa septică, să-i spunem aşa, a fost acoperită cu pietre. Nu s-a scos nimic din ea, nicidecum să se depoziteze pe malul râului” a declarat pentru Bistriţeanul.ro primarul Grigore Ţiolan.
Cât despre betonul şi lemnele puse pe marginea apei, primarul este de părere că sunt utile şi astfel nu vor fi îndepărtate.
„Materialele au fost puse acolo pentru ca atunci când creşte apa să nu inunde grădinile oamenilor, să le protejeze. Aşadar, nu le vom lua de acolo” a conchis acesta.