Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  56 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



N-are mamă, n-are casă şi inima n-o lasă să se bucure de copilărie

16/07/2013 09:10:34 Flavia DANCIU  
Copilăria, se zice, e cea mai fericită perioadă din viaţă. Nu la fel e și pentru Felipa Fabiana, care la doar cinci ani nu are părinţi, nu are o casă în care să locuiască, iar inimioara ei are nevoie de operaţie ca să funcţioneze aşa cum trebuie... Singurul alin e bunica bolnavă...

În culmea disperării, umblând de colo-colo pentru ajutor, Domnica şi nepoţica ei de cinci anişori au ajuns la Asociaţia Vera Caritas din Bistriţa care apoi a ajutat ca povestea lor să ajungă şi la urechile noastre.

„Mă cheamă Felipa Fabiana şi am cinci ani şi opt luni”, îţi spune cu zâmbetul pe buze micuţa jucăuşă, nelăsând să se vadă de fapt starea ei adevărată.

Mama ei a părăsit-o când avea doar patru luni, lăsând-o în grija bunicii. A plecat în altă ţară, s-a căsătorit şi nu o mai interesează de păpuşa brunetă cu ochii negri pe care a lăsat-o în urmă... De atunci, Fabiana a crescut în braţele bunicii, căreia cu atât drag îi spune MAMI.

Bunica îşi iubeşte nepoata ca şi ochii din cap şi se zbate să-i ofere condiţii optime de trai, dar nu poate. Pe lângă faptul că are 55 de ani şi a suferit cinci intervenţii chirurgicale, soţul ei a plecat de la ea, iar acum este şi fără casă.

Viața femeii n-a fost niciodată roz. S-a căsătorit la Rodna, apoi a plecat în Banat pentru un trai mai bun, dar de acolo a fost dată afară din casă şi s-a întors în Rodna. Apoi, Domnica Turic a locuit cu Fabiana într-o mică încăpere pe care cineva le-a oferit-o într-o casă din Rodna. Dar proprietarul a vândut casa şi ele au rămas pe drumuri...

Un alt om cu suflet bun a auzit de cazul lor şi le-a oferit posibilitatea să stea într-un depozit în care erau pe vremuri tractoare, undeva în Sângeorz Băi.

„Acolo stăm acum, dar când am ajuns nu erau geamuri, uşi, a trebuit să improvizăm noi ceva. Plătim curentul pe care îl folosim acolo. Dar nu sunt condiţii de locuit”, ne-a povestit în lacrimi Domnica, iar pe față i se citea deznădejdea.

Femeia nu are nici un venit, aşa că pentru a trăi lucrează cu ziua, dacă e cineva care să-i ofere ceva de muncă. De parcă toate acestea nu ar fi de ajuns, micuţa Fabiana are şi o problemă la inimă. Pentru a fi sănătoasă, are nevoie de o operaţie care costă 3000 euro, bani pe care bunica nu are de unde să-i dea, chiar dacă îşi doreşte sănătatea nepoţelei.

Fetiţa este veselă şi jucăuşă, deşteaptă, însă nu poate merge la grădiniţă sau la joacă împreună cu alţi copii, pentru că atunci când face efort are crize. Acesta este şi motivul pentru care educatoarele nu vor să o mai primească la grădiniţă. Bunica ar vrea când vine timpul să o trimită la şcoală, dar până atunci trebuie să aibă o casă şi o inimă funcţională.

„Dacă cineva ne-ar oferi o cămăruţă în care să stăm, ar fi perfect. Să nu mai trebuiască să fim pe drumuri. Mergem în orice localitate e nevoie, atâta timp cât ştiu că nu mai rămânem fără un acoperiş deasupra capului. Şi cu mâinile astea, aşa cum mai pot, lucrez orice”, ne-a explicat bunica.

Demersurile pentru operaţie sunt multe şi grele, mai ales că bunica nu are custodia, deci nu se pot face actele pentru operaţie fără semnătura mamei legitime care însă... nu dă semne de viaţă. Totuşi, un jurist le-a promis că undeva până în luna octombrie s-ar putea să le rezolve această problemă şi bunica să primească drepturi legale pentru a se putea îngriji aşa cum se cuvine de ”lumina ochilor ei”, așa cum îi spune Fabianei.

Până când cadrul legal pentru operaţie e gata, bunica şi nepoţica ar trebui să stea într-o casă şi să strângă banii necesari pentru ca Fabiana să aibă o inimă funcţională perfect şi să se poată bucura, măcar puţin, de copilărie.

Cei care doriţi să ajutaţi acest caz, vă rugăm să luaţi legătura cu redacţia Bistriteanul.ro, scriind un mail la redactia@bistriteanul.ro sau sunând la numărul afişat pe site - 0744-391999.

6507 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro