Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  42 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015Municipiul Bistrița și revigorarea comerțului în centrul istoric!

22/03/2018 08:06:22  
Municipiul Bistriţa este preocupat de dezvoltarea oraşului cu un accent sporit pe revitalizarea Centrului istoric şi transformarea acestuia într-o zonă plină de vitalitate în care cetăţenii să regăsească atât atmosfera de burg medieval de odinioară cât şi un oraş modern, cochet, primitor şi atrăgător pentru turişti şi cetăţenii oraşului.

În acest scop, municipiul Bistriţa implementează, în cadrul Programului European URBACT III, proiectul intitulat „RetaiLink – Rethinking retail in cities” („Regândirea comerţului în oraşe”), obiectivul principal al proiectului constând în revitalizarea sectorului de retail în centrele oraşelor medii ca un motor de dezvoltare economică prin dezvoltarea strategiilor inovative de retail.

 

Activităţile proiectului constau în organizarea unui Grup Local „URBACT”, realizarea unui plan integrat de acţiune care să sprijine dezvoltarea sectorului de retail din centrul oraşului şi implicit revitalizarea economică. dar şi participarea la schimbul de experienţă şi cunoştinţe cu ceilalţi parteneri europeni din proiect.

 

Rolul Grupului Local „URBACT” este să reunească reprezentanţi ai sectorului de retail, ai Camerei de Comerţ şi Industrie, ai Agenţiei Judeţene de Ocupare a Forţei de Muncă, ai Universităţii Babeş – Bolyai – secţia Turism, ai administraţiei publice locale etc. care participă la întâlnirile realizate în cadrul proiectului şi contribuie la realizarea următoarelor activităţi:

 

Plan Integrat de Acţiune pentru revigorarea comerţului în centrul istoric;

Scopul acestui plan este de a propune o serie de paşi concreţi pentru relansarea Bistriţei ca destinaţie comercială importantă regională, atât pentru locuitorii din oraş cât şi pentru cei din regiunile limitrofe. Obiectivele planului nostru de acţiune sunt:  dezvoltarea retailului, respectul mediului inconjurător, a calităţii vieţii, dezvoltarea oraşului prin păstrarea caracterului autentic, renovarea clădirilor și a spațiului urban; dezvoltarea zonei pietonale; dezvoltare coridoare tematice – Bistriţa culturală, economică, gastronomică, sportivă, integrarea în reţele turistice regionale.

În ultimii ani, atât comercianţii cât şi autorităţile au luat măsuri indispensabile pentru a susţine dezvoltarea şi regenerarea comerţului local. Dacă aceste măsuri nu ar fi fost luate probabil că oraşul Bistriţa ar fi avut acum o zona istorică abandonată (precum în alte localităţi din Transilvania), mult mai puţine posibilităţi de a petrece timpul liber şi o zonă pietonală mult redusă şi mai puţin accessibilă.

2. Promovarea comerţului din zona centrului istoric prin harta comercială oferită gratuit membrilor grupului local şi în care figurează comercianții participanți precum şi prin realizarea paginii de Facebook a proiectului RetaiLink, cu numele Bistrița Center Shops

 

3. Realizarea unui eveniment local care se desfăşoară în perioada 1-31 martie 2018, cu un Târg de promovare al comercianţilor din centrul istoric şi un concurs de tip „treasure-hunt” (vânătoare de comori) prin care participanții vor vizita un nr. minim (10) de unităţi comerciale de pe hartă. Accesul la concurs este liber pentru toţi cetăţenii, indiferent de domiciliu, cu vârsta minimă de 14 ani. Partenerii din centrul istoric, în număr de 36, oferă 45 de pachete de premii sub formă de produse/servicii - vouchere, câştigătorilor care vor fi anunţaţi în 31 martie, în cadrul unei tombole. 

 

Informatii despre proiect si consultarea integrala a Planului Integrat de Actiune gasiti la adresa www.primariabistrita.ro

 
1914 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do
Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro