Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  113 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



Moment de maximă penibilitate în Consiliul Local Bistrița: Nu s-a ales președintele și ședința a fost suspendată!

27/04/2017 15:36:18 Raluca NECHITI  
Caz fără precedent până acum în CL! Puterea și opoziția și-au arătat „mușchii” și niciunul dintre cei 14 consilieri nu a reușit să obțină voturile necesare pentru a fi ales președinte și pentru a putea începe dezbaterile. În aceste condiții, ședința a fost suspendată, iar aleșii, nici măcar cei prezenți, nu își vor primi indemnizațiile!

Aproape o oră consilierii prezenți la ședință au votat fie pentru, fie împotriva celorlalți aleși la primul proiect al ordinii de zi, legat de alegerea președintelui de ședință, proiect obligatoriu pentru a putea începe ședința de astăzi.

La final, după ce a fost epuizată lista aleșilor prezenți, niciunul dintre cei 14 consilierii nu a reușit să obțină minimul de 11 voturi necesare pentru a deveni președinte de ședință și să conducă lucrările Consiliului Local în următoarele trei luni.

În aceste condiții, ședința a fost suspendată, înainte de a fi dezbătute proiectele extrem de importante pentru comunitate.

O parte din cei șapte consilieri care au lipsit nu și-au motivat până acum absența, însă niciunul dintre aleși nu va primi bani pentru ședința de astăzi.

Răutățile din Consiliul Local, de astăzi, caz fără precedent până acum, afectează autoritățile municipale, care vor depune pe ultima sută de metri proiecte extrem de importante și așteptate de întreaga comunitate.

„Există posibilitatea unui compromis între putere și opoziție, dar compromisul se întâmplă sau nu se întâmplă. În această situație din consiliu local, fiecare parte s-a ținut pe poziție și nu a existat niciun compromis, așa că ședința se amână cu o săptămână. Sunt unii dintre cei șapte consilieri care au lipsit care și-au motivat absențele, dar nu știu motivul pentru care au lipsit toți șapte. Ei vor trebui să vină și să își motiveze absențele. Cei care s-au prezentat astăzi la ședință nu o să primească indemnizație. Categoric nu”, a declarat presei primarul Ovidiu Crețu la finalul ședinței.

De asemenea, edilul spune că există câteva proiecte de maximă urgență care ar fi trebuit votate astăzi: „Sunt foarte urgente toate proiectele care țin de accesarea fondurilor europene și aici mă refer la opt proiecte pentru accesarea fondurilor de reabilitarea termică a blocurilor și la cel pentru Biserica Evanghelică. În plus, mai există două proiecte de hotărâre - strategia de dezvoltare a orașului și planul de mobilitate urbană care sunt iarăși foarte urgente pentru că pe baza lor putem să obținem finanțări pe Axa 4 unde banii sunt rezervați după cum se știe. Din acest motiv am și anunțat că în 4 mai vom avea ședință extraordinară în care toate aceste puncte vor fi pe ordinea de zi”, a mai spus primarul Ovidiu Crețu.

Dacă rivalitățile politice între partide sunt de înțeles oarecum, cel mai penibil a fost momentul în care viceprimarul ALDE, Gelu Muthi, s-a abținut de la vot când liberalii l-au propus președinte de ședință pe colegul său de patrid, Vasile Moldovan. Dacă Gelu Muthi și-ar fi susținut colegul, ședința ar fi fost deblocată deoarece Vasile Moldovan a reușit să obțină 10 dintre voturile celor prezenți.

La rândul său, fostul primar al Bistriței a adoptat la vot aceeași strategie ca și colegul său mai tânăr și a preferat să se abțină de la vot după ce Gelu Muthi a fost nominalizat să preia președenția de ședință.

Dezbaterile vor fi reluate pe 4 mai.

 

4719 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro