Judecătorii Curţii Constituţionale au decis în şedinţa de astăzi că modificările adoptate la Codul Penal de către Camera Deputaţilor sunt neconstituţionale - anunţă Mediafax.
Judecători Curţii Constituţionale s-au întrunit astăzi într-o şedinţă în care au discutat despre modificările aduse Codului Penal. Mai exact, CC a dezbătut ceea ce Camera Deputaţilor a adoptat în 10 decembrie anul trecut legat de Codul Penal.
Printre modificările adopate de Camera Deputaţilor se află şi una legată de supermunitatea parlamentară a aleşilor. Printre cei care şi-au dat acordul pentru ca parlamentarii să aibă superimunitate sunt şi câţiva reprezentanţi ai judeţului Bistriţa-Năsăud: deputatul Stelian Dolha (PNL), deputatul Daniel Suciu (PSD) şi deputatul Mircea Grosaru (Asociaţia Italienillor din România).
Proiectul legislativ a primit 240 de voturi favorabile şi astfel a fost adoptat, lucru care îi scutea pe aleşi de răspunderea în faţa Direcţei Naţionale Anticorupţie pentru fapte precum luare de mită, trafic de influenţă, abuz în serviciu sau uz de fals.
Opoziţia a criticat dur la acea vreme acest pachet de legi şi anunţa că va face sesizări la Curtea Constituţională, lucru care s-a şi întâmplat.
Astăzi, judecătorii de la CC au dezbătut modificările aduse Codului Penal şi sesizarea depusă de grupul parlamentar al Partidului Democrat Liberal.
O sesizare a fost depusă şi din partea Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, şi aceasta fiind dezbătută în şedinţa de astăzi.
După câteva ore de consultări şi discuţii judecătorii Curţii Constituţionale au decis că modificările la Codul Penal adoptate în şedinţa din 10 decembrie a Camerei Deputaţilor nu sunt constituţionale.