Peste 1000 de oameni sunt prezenti la aceasta ora la manastirea de la Salva unde a inceput de cateva minute slujba religioasa dedicata sarbatorii "Izvorul Tamaduirii". Slujba este oficiata de Prea Sfintitul Andrei, Mitropolitul Clujului, Albei, Crisanei si Maramuresului.
Vineri, in Saptamana Luminata, ortodoxia sarbatoreste Izvorul Tamaduirii. La doar trei zile de la incheierea sarbatorii de Paste, crestinii sunt astazi din nou in sarbatoare…
In vinerea din Saptamna Luminata, crestinii sarbatoresc Izvorul Tamaduirii, un praznic inchinat Maicii Domnului si menit sa arate rolul Fecioarei Maria in lucrarea mantuirii. Apa a fost sfintita inca de aseara de catre de un sobor de preoti, astfel ca in aceasta dimineata credinciosii merg la manastiri sa poata lua apa sfintita. Ca si de Boboteaza, credinciosii merg sa ia aghiazma, credinta si speranta in forta binefacatoare si curativa a apei sfintite.
Legenda spune ca Leon cel Mare, cu putin timp inainte de a ajunge imparat, se plimba printr-o padure din apropierea Constantinopolului. Intalneste un batran orb care ii cere sa-i dea apa si sa-l duca in cetate. Leon cauta in apropiere un izvor, dar nu l-a gasit. La un moment dat, a auzit-o pe Maica Domnului spunandu-i: "Nu este nevoie sa te ostenesti, caci apa este aproape! Patrunde, Leone, mai adanc in aceasta padure si luand cu mainile apa tulbure potoleste setea orbului si apoi unge cu ea ochii lui cei intunecati". Leon a ascultat si a gasit un izvor din care i-a dat orbului sa bea. El a spalat fata orbului cu aceasta apa, iar orbul a inceput sa vada.
Dupa ce a ajuns imparat, Leon a construit langa acel izvor o biserica. Mai tarziu, imparatul Justinian (527-565), care suferea de o boala grea, s-a vindecat dupa ce a baut apa din acest izvor. Ca semn de multumire a construit o biserica si mai mare. Aceasta biserica a fost distrusa de turci in anul 1453. De-a lungul timpului, apa acestui izvor a vindecat multe boli si a tamaduit diferite rani si suferinte.
Una dintre aceste manastirii ce poarta hramul "Izvorul Tamaduirii" se afla in localitatea Salva. Aici, in fiecare an, peste 1000 de credinciosii merg sa ia apa sfintita si sa participe la liturghie. Sunt prezenti atat credinciosi din judet cat si oameni veniti de la sute de km distanta.
In acest an slujba religioasa este oficiata de Prea Sfintitul Andrei, Mitropolitul Clujului, Albei, Crisanei si Maramuresului.