Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  36 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



Miracole în turismul din Bistrița-Năsăud!

13/11/2012 15:09:41 Cristian MUNTHIU  
Răsfoind catalogul distribuit deunăzi la Topul Județean al Firmelor, am avut o surpriză. Câștigătorul secțiunii Turism, este un hotel pe care toți îl credeam în colaps, Hebe din Sângeorz Băi.

Crezând că este o greșeală, am căutat mai multe informații și surpriză!Hebe nu este pe moarte, financiar este înfloritor, are profit, indicatori economici de invidiat, nu are datorii nici credite. Practic pe hârtie este visul oricărui bancher. Totuși există o discrepanță mare între ce spun statisticile și administrația din Sângeorz Băi și cifrele din bilanțurile companiei Hebe SA.

În raportul depus la Bursa de Valori București, se menționează că principala sursă de turiști este "Casa Națională de Pensii". Într-un cuvânt, afaceri cu statul. Curiozitatea m-a făcut să fac câtevea calcule, utilizând surse publice. Concluziile sunt deosebit de intresante și merită un pic de atenție.

În anul 2011, cifra de afaceri a SC Hebe SA a fost de 3.455.474 lei. Luând de bune afirmațiile privind importanța clienților aduși de către Casa Națională de Pensii, presupunem că 90% dintre turiști sunt pensionari. Mergând pe această supoziție, pensionarii au generat 3.109.927 lei.

În anul 2011, prețul integral al unui bilet de tratament era de 301,64 lei, așa cum apare public pe site-ul Casei Naționale de Pensii. Printr-o simplă împărțire, aflăm că Hebe a adus la Sângeorz Băi 10.310 de pensionari. Am și eu o întrebare legitimă, de ce se plâng cei din Sângeorz că nu sunt turiști? Că Hebe este în paragină, că stațiunea este distrusă, că este scumpă încălzirea, că nu au apă și alte asemenea. Sunt oare, prea cârcotași, cei din Sângeorz sau poate că au dreptate, iar o parte dintre turiștii aceștia, sunt doar virtuali?

Să mergem mai departe, pe site-ul Ministerului Turismului, hotelul Hebe este licențiat, ca având două stele și 448 de locuri de cazare. În conformitate cu legislația în vigoare, acesta este numărul maxim de turiști care pot fi cazați. Durata tratamentului este între 12 și 18 zile, așa cum prevede legislația în vigoare.

Pentru ușurința calculelor, presupunem că există trei serii lunar, deci la un grad de ocupare de 100% am avea lunar un număr de maxim 1.344 de turiști. Pentruba absorbi toți cei 10.310 turiști este nevoie de aproape opt luni de funcționare la capacitate maximă.

Ținând cont de faptul că din Noiembrie până în Martie, nu există prea mulți turiști la Hebe, gradul de ocupare, în perioada de funcționare, este practic de 100%. Cred că sunteți de acord cu mine că este cam greu de crezut. Să fi descoperit cei de la Hebe secretul turismului perfect? Sau poate există unele mici probleme? Vă las pe dumneavoastră să judecați.

5708 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro