Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  28 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015Ministrul Deneș protejează pădurile, tăindu-le! Și își apără imaginea, fugind!

25/02/2018 12:07:20 Cristina MILEA  
Senatul a aprobat miercuri o lege prin care se legalizează tăierea arborilor din pădurile virgine. Senatorul bistrițean Ioan Deneș este unul din inițiatorii proiectului. Ajuns ministru, acesta a zis că una din priorități e salvarea pădurilor, însă când s-a votat în plenul senatului, a ieșit… la o gură de aer.

Pe când era un simplu senator, Ioan Deneș a fost unul din inițiatorii proiectului de lege prin care se aprobă tăierea arborilor din pădurile virgine. Proiectul a fost depus la sfârșitul lunii octombrie 2017.

La 3 luni după propunerea acestui proiect legislativ, senatorul Ioan Deneș a depus jurământul pentru funcția de Ministrul Apelor și al Pădurilor. Acesta a spus că printre prioritățile sale, face parte și protejarea pădurilor, iar pentru pădurile virgine există o finanțare de 3,2 milioane lei, pentru anul 2018.

La nicio lună de la aceste mari vorbe, în camera Senatului a fost depus, miercuri, spre aprobare, proiectul de lege al cărui inițiator a fost actualul Ministru al Pădurilor. Culmea, când s-a supus la vot, Deneș a ieșit… la o gură de aer. Mai exact, pe ordinea de zi existau 16 proiecte ce trebuiau votate. Ioan Deneș a votat doar proiectele cu numerele 2,3,4,6,8,12 și 13. Proiectul privind tăierea pădurilor virgine a fost proiectul cu numărul 5, care a fost votat exact când Deneș a ieșit pentru o gură de aer, sau să dea un telefon, sau orice altceva ce putea fi făcut în doar câteva minuțele.

Astfel, din cei 95 de senatori prezenți în sală, (în senat fiind 136 de senatori în total), 81 au votat pentru, 12 împotrivă și doi s-au abținut.

Proiectul prevede scoaterea din cadrul ariilor protejate și tăierea arborilor din pădurile virgine pentru un scop…nobil”, pentru serviciile comunitare de utilități publice, mai exact: reţelele de alimentare cu apă, canalizarea şi epurarea apelor uzate, colectarea, canalizarea şi evacuarea apelor pluviale, producţia, transportul, distribuţia şi furnizarea de energie termică în sistem centralizat, salubrizarea localităţilor, iluminatul public, administrarea domeniului public şi privat al unităţilor administrativ-teritoriale, precum şi altele asemenea, transportul public local.

Acum, soarta pădurilor virgine din România stă în mâna Camerei Deputaților, care e for decisiv.

În România există cele mai multe păduri virgine din Europa, iar la nivel mondial concurează cu Amazon și Congo.

În județul nostru există 100 de hectare de pădure neatinsă de om.

3728 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do
Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2022 Bistrițeanul.ro