Drob cu ciuperci si soia, sarmalute cu ciuperci, snitele si chilfelute delicioase de soia - toate aceste bunatati pot fi gasite pe mesele vegetarienilor de Paste. Meniurile sunt variate in ceea ce priveste preparatele vegetariene, asadar si persoanele care au ales sa duca o viata "verde" au masa imbelsugata de Paste.
Romanul e invatat ca de sarbatori sa aiba mesele pline cu bunatati de unde carnea nu trebuie sa lipseasca. Daca, potrivit traditiei, de Craciun este consumata carnea de porc, de Paste, carnea de miel are loc de cinste. Doar ca mai sunt unii care au ales sa traiasca mult mai sanatos si si-au propus sa nu consume deloc carne.
“In urma cu patru ani m-am decis ca vreau sa traiesc mai sanatos, sa ma simt mai bine, si mi-am propus sa nu mai mananc nici un tip de carne. Lucru pe care l-am si reusit pana in prezent si trebuie sa recunosc ca ma simt mult mai bine de cand nu am mai consumat carne”, a povestit pentru Bistriteanul.ro Emilia C.
Vegetarienii se pot bucura de multe alte preparate culinare care inlocuiesc cu succes mancarea traditionala de Paste.
“Stiu ca specificul acestei sarbatori este carnea de miel si ca de pe mesele romanilor nu trebuie sa lipseasca produsele preparate cu acest tip de carne. Dar asta nu inseamna ca noi vegetarienii nu avem o masa imbelsugata cu produse care sunt mai sanatoase. Spre exemplu, si noi avem drob, numai ca l-am facut cu ciuperci si soia. Am facut o ciorba de legume, salata de cartofi cu masline si ardei iute, chiftelute din linte, sarmalute cu ciuperci in foi de vita de vie, frigarui de legume si multe alte bunatati”, a mai povestit Emilia.
Nici ouale, si nici dulciurile nu sunt lipsite de pe mesele vegetarienilor. Tort de ciocolata, oua din ciocolata, inghetata, prajituri – toate aceste bunatati sunt consumate de catre vegetarieni in aceste zile de sarbatoare.