Poliţiştii au început în aceste zile acţiuni dedicate prevenirii furturilor din societăţi comerciale. AFLĂ ce trebuie să faci pentru ca societatea ta comercială să nu fie călcată de hoţi care să profite de neatenţia vânzătorilor, dar mai ales a clienţilor!
Penultima zi din cadrul celei de-a şasea ediţii a campaniei judeţene „Sărbători de iarnă în siguranţă" este dedicată prevenirii furturilor din societăţi comerciale, un bun prilej pentru poliţiştii de prevenire, proximitate şi a celor din cadrul poliţiilor orăşeneşti de a desfăşura activităţi de informare a populaţiei în privinţa hoţilor care acţionează în societăţile comerciale, profitând de neatenţia vânzătorilor, dar mai ales a clienţilor.
Prin activităţile desfăşurate se urmăreşte reducerea fenomenului de furt din bagaje, buzunare, dar şi de pe raft, din societăţile comerciale din judeţul Bistriţa-Năsăud.
Astfel, agenţii de vânzări din cadrul societăţilor comerciale, de tip supermarket sau cu autoservire, vor fi informaţi asupra modalităţilor de prevenire a furturilor în incinta magazinelor în cadrul cărora îşi desfăşoară activitatea.
Demersul preventiv vizează, cu precădere, clienţii acestor magazine, care vor primi sfaturi şi recomandări extrem de utile pentru a-şi proteja bunurile personale atunci când, de exemplu, există riscul ca atenţia să le fie distrasă de vizionarea produselor pe care urmează să le achiziţioneze.
Activităţile desfăşurate se bucură de sprijinul şi implicarea activă a elevilor-voluntari ai Poliţiei, care reuşesc să transmită mai departe mesajele preventive ale poliţiştilor în rândul populaţiei.
Pentru a vă păstra în siguranţă bunurile personale atunci când vă aflaţi la cumpărături, Poliţia vă recomandă:
• atenţie la sumele de bani, telefonul mobil, actele pe care le aveţi în genţi, buzunare, mai ales în spaţiile comerciale aglomerate;
• nu vă lăsaţi nesupravegheate poşeta sau alte bunuri atunci când probaţi îmbrăcăminte sau vizionaţi produsele din magazin!
• observaţi persoanele din magazine care au un comportament suspect - posibili hoţi (ex: sunt atenţi la clienţi, vânzători şi mai puţin la marfă).