Profesorii de religie din județul Bistrița-Năsăud s-au întâlnit ieri cu Mitropolitul Clujului, la Năsăud, fiind îndemnați să se poarte responsabil. Îndemnul a fost adresat de Înaltpreasfințitul Părinte Andrei în deschiderea consfătuirii anuale, ce a avut loc luni dimineața la sediul protopopiatului Năsăud.
Înaltpreasfințitul Părinte Andrei și-a arătat în mod constant grija față de modul în care se desfășoară ora de religie în școlile de stat, aceasta pe fondul celor întâmplate în primăvară, când s-a încercat scoaterea religiei din școli. În acest context, Părintele Mitropolit i-a rugat pe profesorii de religie să fie vigilenți și responsabili atât în pregătirea lecțiilor, cât și în relaționarea cu elevii - informează radiorenasterea.ro.
Ierarhul le-a oferit garanția că va fi alături de ei pe toată durata activității lor și că le va oferi tot sprijinul și binecuvântarea sa, în dorința de a crește calitatea actului educațional religios în școli.
Inspectorul de religie al județului Bistrița-Năsăud, părintele Adrian Cherhaț a declarat într-un interviu acordat radioului Renașterea că a participat la discuții și consilierul cultural al Arhiepiscopiei Clujului, părintele Bogdan Ivanov, care a făcut referire la noua metodologie de predare a orei de religie.
A luat cuvântul și părintele Adrian Podaru, Lect. Univ. Dr. la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj, care a amintit profesorilor că la nivel de Patriarhie se lucrează la un plan strategic pentru creșterea învățământului religios.
Unul dintre obiectivele propuse este implicarea facultăților de teologie ortodoxă din țară în formarea și pregătirea continuă a viitorilor dascăli. Pornind de la prezentarea profesorului metodist Andreea Pintiliescu, profesorii de religie au discutat și despre rolul cercetării pedagogice în creșterea calității actului educațional la disciplina religie, aducând idei și propuneri concrete de cum se poate îmbunătăți modul de predare a acestei materii, mai informează radiorenasterea.ro.
Foto / sursă: radiorenaterea.ro