Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  15 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



Mesaj de departe. „Iubesc ceea ce fac pentru că astfel pot schimba un colţişor de lume” (Flaviu Sîmihăian)

11/11/2012 12:06:51 Ioana BRADEA  
La doar 25 de ani, Flaviu Sîmihăian a gustat din plin succesul: a ajuns din Năsăud în Statele Unite acum 11 ani pentru a deveni jucător profesionist de tenis dar a ajuns să lanseze aplicaţii iPad pentru farmaciile americane. “America reprezintă parcă o altă planetă, complet diferită de România sau Europa. Durează mult să te adaptezi” crede Flaviu.

Flaviu Sîmihăian a absolvit în 2008 Colegiul Davidson, specialitatea economie, iar în 2010 a absolvit Universitatea Charlotte North Carolina, specializându-se în Software Design and Engineering. A muncit ca analist pentru aplicaţii de afaceri şi tehnologie la Universitatea Charlotte, după care şi-a înfiinţat firma eval.me, care dezvoltă aplicaţii online pentru studii de piaţă.

Statele Unite sunt parcă o altă planetă, complet diferită nu doar de România, dar şi de întreaga Europă. Sincer, durează foarte mult să te „adaptezi” şi niciodată nu poţi fi sigur că te-ai adaptat „întru totul”. Dar aici, în Sud, în Charlotte, viaţa seamănă mult cu cea din Ardeal. Şi clima şi oamenii sunt relativ similari cu ce am lăsat în Ardeal în privinţa contemplării mai îndelungate şi a deciziilor pe care le iau mai încet dar definitiv...” a povestit Flaviu Sîmihăian pentru Bistriţeanul.ro.

Ultima oară a fost în Bistriţa iarna trecută şi va veni din nou în acest an, după Crăciun. „Bistriţa creşte şi mă uimeşte pozitiv de fiecare dată, cu progresul făcut în toate domeniile. Am auzit o mulţime de poveşti despre realizări ale copiilor talentaţi din judeţul nostru. Sper să pot ajuta această nouă generaţie în viitor mai mult decât am făcut-o până acum...” spune Flaviu convins că optimismul americanilor ar fi de mare ajutor bistriţenilor.

Paharul poate fi jumătate gol sau jumătate plin. Jumătate gol îl privesc cei care ne vorbesc meleagurile de rău, de corupţie şi lipsă de justiţie. Cei care văd paharul plin observă pasiunea, inteligenţa, şi potenţialul nostru enorm în multe domenii (inclusiv tehnologic). Noi vrem ca acest potenţial să fie folosit acasă în firme conduse de români cu mândrie.

Deşi munceşte foarte mult, Flaviu Sîmihăian are timp şi de distracţii „Îmi place să dansez salsa, bachata, joc golf iar tenisul rămâne un prieten vechi. În iarna asta sper să ajung de câteva ori la ski sau snowboarding...”.

Munceşte pentru că nu are încotro? Nici pomeneală: „Iubesc ceea ce fac. Mi-am lăsat slujba tocmai pentru că ştiam că pot face mai mult şi pot schimba un colţişor al lumii dacă îmi canalizez întreaga energie în acea direcţie. Cea mai mare satisfacţie a fost când primul farmacist, un om în vârstă de 71 de ani, a înţeles utilitatea software-ului construit de mine şi de partenerul meu de afaceri şi ne-a plătit primul check...” a mărturisit Flaviu Sîmihăian.

Despre viaţa sa în Charlotte, Flaviu s-a declarat impresionat de oamenii foarte calzi: „Este o trăsătură care pare falsă, la prima vedere, dar este autentică, în majoritatea oamenilor. Foarte mulţi necunoscuţi m-au ajutat şi continuă să mă ajute la fiecare pas. Dacă ar fi să pomenesc vreo dezamăgire – da, m-a dezamăgit lipsa de interacţiune între vecini: stau în acelaşi loc de doi ani şi încă nu mi-am văzut unul din vecini niciodată. Şi unde locuiam înainte era la fel... Acest fapt pare să contrazică prima impresie, dar nu este aşa. E doar o diferenţă de spaţiu personal, oamenii îşi privesc locuinţa ca pe un loc privat.

5322 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro