Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  21 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015Medici bistrițeni, bănuiți că abuzează de CT și RMN

29/03/2018 11:20:51 Ana ȘTEFĂNEL  
Casa de Asigurări de Sănătate Bistrița-Năsăud efectuează controale în această perioadă. Reprezentanții instituției au bănuiala că unii medici abuzează de CT și RMN, recomandându-le pacienților chiar și dacă nu este cazul.

Directorul CAS Bistrița-Năsăud, Camelia Ilișuan, a susținut astăzi o conferință de presă. În cadrul acesteia a ridicat și problema medicilor care recomandă pacienților CT și RMN în exces. Adică, aceștia apelează la investigațiile de înaltă performanță chiar dacă situația medicală a pacientului nu impune acest lucru.

Astfel, Casa de Asigurări Bistrița-Năsăud are o listă de așteptare foarte mare, indiferent de numărul de furnizori.

„Acum este în curs un control pe care l-am demarat la începutul lunii februarie pe investigațiile de înaltă performanță, RMN și CT. Prima fază a fost la cei doi furnizori Hyperdia și Norvisan, unde am luat la puricat tot ce am decontat noi anul trecut, să vedem diagnosticele pentru care s-au emis recomandările. Acum, echipa de control este la medicii care au prescris respectivele bilete de trimitere pentru că am constatat multe diagnostice care, zicem noi, s-ar fi putut rezolva fără RMN sau CT.

Medicii au dreptul să prescrie un RMN sau CT, dar doar dacă au urmat toate celelalte proceduri de investigații și nu au putut stabili diagnosticul și atunci ultima redută, sigur, este o investigație de înaltă peformanță. Acum asta facem. Vrem să vedem dacă la fișa pacientului există un istoric de investigații care nu au condus la un diagnostic precis. Așa cum mai spuneam, bănuiala noastră este că se abuzează de aceste reocomandări și de aceea, ori că avem un furnizor ori că avem cinci lista de așteptare e tot pe șase luni. Deci, trebuie să existe o cauză și acum probabil că o vom găsi”, a declarat Camelia Ilișuan.

În cazul în care acest lucru se adeverește, costurile CT-urilor și RMN-urilor se impută furnizorilor serviciile medicale decontate, iar furnizorii, la rândul lor, se vor îndrepta spre medici pentru a-și recupera banii.

 

2972 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do
Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2022 Bistrițeanul.ro