Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  30 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015Master-Planul de turism, în dezbatere: trei proiecte vizează turismul din Sîngeorz-Băi!

24/07/2017 13:45:58 Ana ȘTEFĂNEL  
Dintre cele șase proiecte selectate la nivelul județului Bistrița-Năsăud în Master-Planul de turism, trei sunt pentru dezvoltarea orașului-stațiune Sîngeorz-Băi. Proiectul se află în dezbatere publică. Iată ce se pregătește pentru Sîngeorz-Băi dacă Guvernul României aprobă:

În articolul 1 al hotărârii privind aprobarea Programului Multianual pentru dezvoltarea investițiilor în turism, denumit în continuare Master-Planul investițiilor în turism, şi pentru aprobarea criteriilor de eligibilitate a proiectelor de investiţii în turism este specificat că Programul multianual pentru dezvoltarea investițiilor în turism, denumit în continuare Master-Planul investițiilor în turism, urmărește:

a) dezvoltarea comunităților locale din zonele cu potențial turistic ridicat, prin creșterea investițiilor publice în infrastructura turistică;

b) dezvoltarea competitivă a turismului prin identificarea, evaluarea, prioritizarea pe forme de turism și o direcționare eficientă a investițiilor publice;

c) dezvoltarea unei rețele de destinații turistice competitive pe plan internațional;

d) valorificarea durabilă a specificului local și a elementelor de identitate națională prin turism;

e) identificarea unei abordări integrate a politicii turistice la nivelul regiunilor, prin dezvoltarea durabilă a turismului.

Pentru Bistrița-Năsăud au fost selectate șase proiecte, dintre care trei sunt pentru orașul Sîngeorz-Băi, o zonă din județ cu potențial turistic extrem de mare, dar cu multe lipsuri la ora actuală.

Cele trei proiecte sunt:

- domeniu schiabil Valea Sălăuței (se va întinde până la Sîngeorz-Băi

- parc de aventuri în Sîngeorz-Băi

- sat de vacanță în Sîngeorz-Băi

Pe lângă proiectele acestea, alte trei au fost selectate pentru județul nostru. Unul este cel de extindere turistică la Băile Figa - spa centru medical, domeniu schiabil Valea Sălăuței și domeniu schiabil Valea Bârgăului, comuna Bistrița Bârgăului.

Conform hotărârii, proiectul aflat în dezbatere „sumele de la bugetul de stat pentru finanţarea investiţiilor în turism se alocă, în limita fondurilor prevăzute anual cu această destinaţie, prin transferuri de la bugetul Ministerului Turismului, către bugetele locale, pentru susţinerea financiară a unităților administrativ - teritoriale, în completarea surselor proprii ale acestora, şi se defalcă prin ordin al ministrului Turismului”.

 

5031 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do
Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro