Romanul e invatat ca masa de Revelion sa fie bogata in carnuri si bauturi. Dar, sunt unii care duc o viata mai "verde", iar masa lor de Revelion arata altfel.
Daca mancarurile din carne de porc nu sunt incluse in meniul de sarbatoare al vegetarienilor, acestia se pot bucura de multe alte preparate culinare care inlocuiesc cu succes mancarea traditionala pentru masa de Anul Nou.
Vegetarienii au pe masa in noaptea de Ajun de Anul Nou salata de varza cu ananas si salata de morcovi cu mere, dovleceii cu branza la cuptor si budinca de conopida, sarmalutele cu ciuperci, seminte de dovleac sau prune uscate plus alte mancaruri specifice vegetarienilor.
Un meniu de Revelion al unei familii de vegetarieni poate arata asa:
APERITIV - tartine cu salata de vinete si pate vegetarian - placinta cu ciuperci - salata de cartofi cu masline si ardei iute - rulouri din tofu si castravete - salata de mazare cu acritura - racitura de ciuperci - sos de avocado - chiftelute din linte.
FELUL 1 - supa cu taietei de casa - supa de rosii cu galuste de orez
FELUL 2 - ardei umpluti - "tocanita" de seitan - piure cu usturoi copt si ulei de masline - sarmalute cu ciuperci in foi de vita de vie - frigarui de legume - salata de rucola, salata creata si spanac
DESERT - tort de ciocolata - mini-tort din migdale si cocos - inghetata - cozonac - prajitura cu iaurt din soia si fructe