300 de lei. In jurul acestei sume se ridica costurile mesei de revelion pentru cei care aleg sa-l petreaca acasa. Destul de scump pentru o singura noapte, dar o investitie buna daca dam crezare superstitiilor care spun ca trebuie sa avem de toate pe masa ca sa ne mearga bine tot anul.
Multi bistriteni isi vor petrece noaptea de Revelion acasa si pentru masa din aceasta seara au cheltuit in jur de 300 de lei.
Curcanul, pestele, cozonacul, sarmalele, piftia, prajiturile, sampania, fructele, sucurile si bauturile fine trebuie sa fie pe mesele bistritenilor in noaptea dintre ani. Asta ca sa aiba masa imbelsugata si sa le mearga bine tot anul.
Un kilogram de pulpe de curcan costa aproximativ 25 de lei, iar pestele poate fi cumparat la preturi cuprinse intre 20 si 35 de lei kilogramul. Carnea tocata pentru sarmale costa in jur de 16 lei kilogramul, in timp ce carnea afumata pentru piftie poate fi achizitionata cu preturi cuprinse intre 15 si 24 de lei kilogramul.
Un cozonac costa intre 8 si 13 lei, prajiturile gata facute se cumpara la preturi cuprinse intre 18 si 25 de lei.
De pe masa nu trebuie sa lipseasca si cateva fructe. Portocalele sau mandarinele costa aproximativ 5 lei kilogramul, kiwi poate fi cumparat cu 8 lei kilogramul, iar merele cu 3 lei kilogramul.
Noaptea de Revelion trebuie “udata” si cu putin alcool. O sampanie costa intre 10 si 30 de lei, vinul de asemenea poate fi cumparat la preturi cuprinse intre 10 si 45 de lei sticla. O sticla de lichior mai fin costa in jur de 20-25 de lei, iar un coniac bun peste 50 de lei.
Cei care doresc sa aiba o masa imbelsugata si sa se infrupte din bunatati vor cheltui pentru masa de Revelion pentru patru persoane aproximativ 300 de lei. Mult daca ne gandim ca este vorba de o singura seara si putin daca aceasta suma ne va asigura bunastarea tot anul, conform superstitiilor.