Oua rosii, cozonac, prajituri, carne de miel, legume, fructe, sucuri si vin. Toate acestea nu pot lipsi de pe masa de Paste din casa fiecarui bistritean, care trebuie sa scoata din buzunar, pentru o familie de patru persoane, peste 400 de lei. Si asta doar daca masa nu o sa fie prea incarcata...
Vopseaua de oua, pentru cei care prefera sa le coloreze in casa, are preturi intre patru si 10 lei punga. Cozonacii, nelipsiti de pe masa de Paste, au preturi diferite, de la 4 lei la 12 lei.
Cei care vor sa puna pe masa si niste masline, mai scot din buzunar intre 10 si 13 lei pentru un kilogram, rosiile costa in jur de sapte lei un kilogram, castravetii sase lei kilogramul, iar salata in jur de 2 lei capatana.
In magazinele alimentare mari carnea de miel ajunge la 25 lei un kilogram, iar un kilogram de maruntaie de miel costa 16 lei. Cei care prefera pulpele de pui trebuie sa plateasca aproape 12 lei pentru un kilogram.
Un drob de miel de un kilogram costa in magazin peste 15 lei. Doua sticle de cate doi litri de suc costa, la promotie, sapte lei. De Paste din casa nu pot lipsi ouale de ciocolata si iepurasii, asa ca un o punguta cu cativa iepurasi de ciocolata costa intre cinci si 10 lei. Si un vin bun trebuie sa existe pe masa festiva, care costa intre noua lei si 21 de lei.
Facand un simplu calcul, masa de Paste pentru o familie de patru persoane depaseste suma de 400 de lei.