Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  39 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015MĂRIȘELU: Drumurile de exploatație agricolă vor fi asfaltate!

15/11/2012 09:40:24 Iulia STUPINEAN  
Patru tronsoane importante de drumuri de exploatație agricolă din comuna Mărișelu vor intra de anul viitor în modernizare! Lucrările de asfaltare se vor derula prin intermediul unui proiect în valoare de 1 milion de euro, susținut din fonduri comunitare.

În vara acestui an, pe data de 15 iunie, administrația locală din comuna Mărișelu a semnat un contract cu finanțare europeană înscris pe Submăsura 125 a, privind îmbunătăţirea şi dezvoltarea infrastructurii legate de dezvoltarea şi adaptarea agriculturii.

În prezent, proiectul în valoare de 1 milion de euro se află în faza de avizare la Satu Mare , urmând ca în scurt timp să se treacă la etapa de achiziție publică. Lucrările vor începe în primăvara lui 2013 și vor viza modernizarea a 8,7 km de drumuri de hotar de pe teritoriul administrativ al comunei Mărișelu, cu termen de finalizare în 24 de luni de la semnarea contractului de finanțare.

Un prim tronson de drum de exploatație agricolă pornește de la granița cu comuna Galații Bistriței până la intrarea în satul Jeica. O altă porțiune întinsă pe o lungime de 2,3 km, începe din Drumul Comunal Măgurele – Jeica, pe hotarul satului Mărișelu, până aproape de intrare în localitatea Nețeni. Al treilea tronson de drum de hotar va fi modernizat pe o distanță de 2,6 km, de la Drumul Județean 154, pe lângă fosta livadă a CAP –ului și până pe pășunea Măgura a satului Bârla. Ultimul tronson de drum de exploatație agricolă pornește de la ieșirea din satul Sântioana înspre Șieu, cu pod peste râul Șieu și finalizare în Drumul Județean 154, pe o distanță de 0,9 km.

“Toate aceste drumuri de hotar vor fi asfaltate și dotate cu podețe și rigole de scurgere a apei. Eu consider că lucrarea este o prioritate pentru comuna noastră, o investiție necesară pentru activitatea viitoarelor microferme din zonă”, a declarat pentru Bistriteanul.ro, primarul comunei Mărișelu, Toma Someșan.

Comuna Mărișelu din județul Bistrița – Năsăud este formată din șapte sate: Mărișelu, Măgurele, Bârla, Sîntioana, Domnești, Jeica și Nețeni, având peste 2.600 de locuitori. Cele patru tronsoane de drumuri de hotar din comună ce urmează a fi modernizate deservesc aproximativ 800 de ha de teren agricol.

5673 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do
Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2023 Bistrițeanul.ro