Îi place de Paşte să gătească doar mâncare tradiţională şi să aibă masa plină cu bunătăţi! Maria Ulecan, consilier judeţean din partea PSD, se laudă că pregăteşte cea mai delicioasă costiţă de miel umplută.
„Anul acesta voi pregăti masa de Paşte doar pentru mine pentru că soţul meu este plecat la fiica noastră în America. Îmi place să fac de sărbători doar mâncare tradiţională. Aşa m-am obişnuit, aşa am făcut dintotdeauna”, povesteşe Maria Ulecan.
Aceasta are o reţetă specială pentru costiţă umplută şi rumenită bine la cuptor.
„Cumpăr o costiţă de miel mai mare, îi desprind pieliţa frumos fără să o rup şi sub acea pieliţă pun umplutura. Umplutura o fac din carne tocată de miel amestecată cu măruntaie tocate. Condimentez totul bine, pun sare, piper, mirodenii să aibă un gust bun şi după ce am umplut costiţa cos pieliţa. Apoi bag totul la cuptor, într-o tavă în care pun ulei şi apă. Din când în când mai iau cu un polonic apă din tavă şi torn peste costiţă. E delicioasă!”, a explicat pentru Bistriţeanu.ro Maria Ulecan.
Anul acesta consilierul judeţean îşi va petrece Paştele acasă, alături de prieteni pentru că soţul, fiica, ginerele şi nepoţelul sunt în America. Cu toate acestea, Maria Ulecan nu se dă în lături de la gătit şi pregăteşte masa de Paşte cu miel, cozonaci, prăjituri şi pască aşa cum a obişnuit să facă în fiecare an.