In prima zi a saptamanii numita « Sa stii mai multe , sa fii mai bun », elevii din clasele V-VIII de la scoala gimnaziala Dariu Pop Magura Ilvei au avut activitatea cu tema: Mancarea traditionala la ea acasa.
In fiecare clasa mesele au fost pline cu bunatati gatite de mamele elevilor. Juriul, format din d-l primar Avram Valer, d-l vice-primar Bora Iosif, d-l agent sef Rus Florin, d-na director Susca Daniela, prof.Bujor Paul, prof.Login George si prof. Axinte Cristian a degustat produsele traditionale din fiecare clasa.
Mancarea a fost diversificata, traditionala, specifica zonei in care locuim.Amintim cateva dintre produsele prezentate : sarmale de post, supa de gaina, mere coapte, paine de casa cu susan, carnati cu sos, gogosi, clatite, turti cu broza, paturi cu branza, placinte, laste, pasca,etc. Fiecare clasa, sub indrumarea dirigintelui, a pregatit un moment artistic specific temei prezentate.S-au remarcat elevii clasei a V-a care au organizat o sezatoare asa cum era cu multi ani in urma.
Decorul din salile de clasa a fost unul traditional, peretii fiind decorati cu prosoape , procute si farfurii din lut. La aceasta activitate au fost implicati parintii, dirigintii, profesorii si elevii claselor de gimnaziu. Sarcina cea mai grea a revenit juriului care a fost pus in dificultate in alegerea castigatorului.
Dupa o dezbatere indelungata juriul a deliberat.Premiul I a fost acordat clasei a V-a iar celorlalte clase li s-a inmanat premiul al II-lea . Felicitam doamnele diriginte : Gaina Floarea, Hiruta Oana, Butaci Maria si Albu Gabriela pentru efortul depus in aceasta activitate. Multumim elevilor si parintilor acestora pentru implicarea permanenta in activitatile scolii noastre.
Stretea Valerica