Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  67 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015Mai puțini bani de la bugetul orașului Năsăud pentru reabilitarea Casei de Cultură!

14/07/2014 10:32:00 Iulia STUPINEAN  
O economie de 800.000 de lei! Atât a reușit să obțină administrația locală a orașului Năsăud în derularea investiției de reabilitare capitală a Casei de Cultură Liviu Rebreanu. Proiectul în valoare totală de 1,9 milioane de lei face parte dintr-un program al Companiei Naționale de Investiții.

În ședința din 19 iunie, Consiliul Local Năsăud a aprobat reducerea cotei de cofinanțare a proiectului privind reabilitarea capitală a Casei de Cultură Liviu Rebreanu, de la 49,3 % cât era inițial, la 10%. Această diminuare vine în urma intervenției făcute recent de primarul Mircea Romocea, la Ministerul Dezvoltării și Administrației Publice, astfel încât lucrările la acest obiectiv să poată fi încheiate într-un termen cât mai scurt.

„Prin această reducere, practic noi plătitm de la bugetul local doar 143.000 de lei, rezultând o economie de 800.000 de lei. Totodată, a fost dat și un nou ordin de reîncepere a lucrărilor, astfel încât în luna august reabilitarea Casei de Cultură Liviu Rebreanu să fie încheiată iar clădirea să devină funcțională începând din septembrie”, spune edilul orașului Năsăud, Mircea Romocea.

Reabilitarea Casei de Cultură Liviu Rebreanu din orașul Năsăud face parte din programul național de reabilitare, modernizare a infrastructurii culturale și dotarea așezămintelor culturale din mediul mic urban. Proiectul este susținut de Ministerul Culturii și Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice prin intermediul Companiei Naționale de Investiții (CNI).

Susținerea financiară a investiției în valoare totală de 1,9 milioane de lei a fost stabilită inițial ca fiind de 51% din partea CNI și de 49% din bugetul propriu al orașului Năsăud (cofinanțare). Lucrările de modernizare a Casei de Cultură din Năsăud au debutat în toamna anului 2012 dar au fost stopate de mai multe ori din lipsă de fonduri. Partea de execuție este asigurată de SC Indcon SRL din Bistrița, firma care a câștigat licitația.

În prezent, reabilitarea Casei de Cultură Liviu Rebreanu din orașul Năsăud este realizată în proporție de 75%. Ultimele intervenții vizează execuția de finisaje interioare, asigurarea tapițieriei pe scaune și amenajarea unei scene moderne.

4232 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do
Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2022 Bistrițeanul.ro