Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  62 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



Mai bine mai târziu decât niciodată: După 10 ani, canalizarea de pe Mihai Viteazu intră în proiectare!

24/07/2017 11:19:07 Raluca NECHITI  
Numai de 10 ani a avut nevoie municipalitatea pentru a găsi soluțiile necesare rezolvării problemei apelor pluviale din zona Mihai Viteazu unde zeci de case sunt inundate la fiecare ploaie și unde s-au investit multe milioane de lei până acum în amenajarea străzii și a rețelei de canalizare.

După 10 ani de așteptare, în sfârșit, localnicii din zona Mihai Viteazu și a străzii Victor Babeș ar putea scăpa de inundațiile care le distrug la fiecare ploaie curțile, le inundă beciurile și uneori chiar locuințele. Primăria Bistrița a scos la licitație proiectarea rețelei de canalizare pluvială care se va realiza pe străzile Mihai Viteazu și parțial pe strada Victor Babeș.

„În prezent pe strada Mihai Viteazu există două rețele de canalizare menajeră - una mai veche și una mai nouă care nu pot prelua integral debitul de ape meteorice, ceea ce duce la stagnarea apelor pluviale pe stradă, în spațiile verzi aferente străzii, în curțile și subsolurile caselor. (...) la fiecare ploaie mai mare gurile de scurgere racordate la canalizarea menajeră nu au capacitatea de a prelua apele meteorice, zona fiind inundată la fiecare ploaie”, se arată în actele aflate care fac parte din documentația tehnică aferentă elaborării documentației pentru realizarea rețelei de canalizare pluvială pe strada Mihai Viteazul.

Firmele interesate să rezolve spinoasa problemă a municipiului Bistrița pot să-și depună ofertele până la finalul acestei luni, valoarea pe care Primăria Bistrița este dispusă s-o cheltuie cu proiectul ajungând la aproape 58.000 de lei.

Strada a fost reabilitată în perioada 2007-2009, investiţia a fost de 2.066.000 de lei, iar banii au provenit dintr-un împrumut luat de vcehea administrație a orașului pentru reabilitarea şi modernizarea a 32 de străzi din municipiu.

Imediat după realizarea lucrării a început coșmarul pentru localnici. Ani de zile problema reţelei de canalizare a fost pasată între Aquabis și primărie. Timp de doi ani, în 2014 și 2015, Primăria Bistrița a alocat 600.000 de lei către Aquabis pentru a amenaja canalizarea pluvială pe strada Mihai Viteazu, mai ales că în acea perioadă au avut loc exact în această zonă, lucrări serioase de modernizare a sistemului de apă-canal.

În zadar însă... lucrările nu s-au făcut, așa că anul acesta muncipalitatea a decis să rezolve canalizarea pe cont propriu.

Cel mai probabil lucrările vor începe anul viitor, iar strada Mihai Viteazu poate intra în Cartea Recordurilor la capitolul cele mai proaste investiții făcute vreodată: în zece ani să reabilitezi de trei ori canalizarea și să asfaltezi zona cu multe milioane de lei, numai la noi se poate!

2598 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro