Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  80 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



Lyla.ro - Copilul tău este prea agitat? Pune-l să facă mişcare!

17/08/2012 14:39:57  
Problemele de concentrare şi starea de agitaţie care afectează mulţi din copii pot fi atenuate prin sport. În ultimii ani, tot mai mulţi micuţi suferă de sindrom hiperkinetic cu deficit de atenţie, pe scurt ADHD, care se manifestă prin imposibilitatea de a se concentra pe o singură chestiune, dar si printr-o stare de agitaţie aproape permanentă.

Potrivit specialistilor, ADHD este o problema serioasa, fiind o tulburare neurobiologica care determina afectiuni comportamentale la copii. In functie de gravitatea bolii, ADHD-ul se trateaza prin alimentatie si/sau prin medicamentatie. 

Cum actioneaza sportul

Cele mai recente studii arata, insa, ca exista inca un tip de tratament alternativ care ajuta mult la stavilirea micutului: sportul. Potrivit doctorului Melvin Oatis, psihiatru cu specializare in aria pediatrica, miscarea fizica ajuta mult la atenuarea simptomelor ADHD-ului in randul copiilor. In cazul scolarilor cu sindrom hiperkinetic cu deficit de atentie, sportul este cu atat mai recomandat, cu cat ii linisteste pe micutii care, ulterior, se pot concentra mai bine la alte discipline, informeaza LiveScience.

Hormoni pusi in miscare

Ideea porneste de la faptul ca un copil cu ADHD care isi consuma energia constructiv, in timpul orelor de sport, poate fi mult mai atent la orele de curs. Rezultatele cercetarii sunt sustinute cu dovezi stiintifice prezentate de profesorul in farmacie Thomas Lenz, de la Universitatea Creighton din Omaha (Nebraska, SUA). Potrivit acestuia, in timpul efectuarii exercitiilor fizice, creste secretia de dopamina si de noradrenalina care ajuta individul sa gandeasca, sa se concentreze si sa-si controleze propriile actiuni. Dezechilibrul acestor hormoni favorizeaza aparitia ADHD.

30 de minute de exercitii fizice

Totodata, un alt studiu la care au participat mai multi copii diagnosticati cu acest sindrom, cu varste intre cinci si opt ani, confirma, la randul lui, teoria lui Oatis si a lui Lenz. Profesorii Universitatii din Vermont unde a avut loc cercetarea au pus micutii cu deficit de atentie sa faca cel putin 30 de minute de sport pe zi. Dupa opt saptamani de miscare fizica, s-a constatat o reducere semnificativa a impusivitatii si a agresivitatii in randul copiilor. Iata de ce sportul este recomandat nu doar pentru conditia fizica, ci si pentru sanatatea mintala, atat a copiilor, cat si a celor mari!

Citeşte mai multe articole pe www.lyla.ro.

3112 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro