Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  46 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



Lupte grele pentru câteva primării. VEZI unde s-au dus și cine sunt marii perdanți ai Alegerilor Locale 2016

09/06/2016 15:26:33 Raluca NECHITI  
Lupta electorală a fost una aprigă și cu rezultate neașteptate pentru câțiva dintre cei mai vechi primari care au pierdut în fața unor candidați noi primăriile a căror destine le-au condus zeci de ani. La Sîngeorz a câștigat Traian Ogâgău însă lupta nu a fost deloc una ușoară, principalul contracandidat, Daniel Suciu, obținând și el mii de voturi.

Vasile Dologa (PNL), primarul de la Tiha Bârgăului, fost unul dintre cei mai longevivi primari din Bistrița-Năsăud, care, după 24 de ani petrecuți la cârma comunei, a pierdut alegerile electorale la o diferență uriașă - 738 de voturi - față de candidatul PSD-ului, Vasile Șut, cel care va prelua din acest an conducerea comunei.

O altă înfrângere neașteptată a suferit și fostul primar al comunei Rodna, Alexandru Nășcan (PNL), care după patru mandate petrecute la conducerea comunei a candidat pentru un al cincilea mandat însă a pierdut în fața finului său, Valentin Grapini, care a candidat pe lista Partidului Social Democrat, la o diferență de 379 de voturi. Grapini a obținut 1550 de voturi, iar Nășcan numai 1171.

În 2012, Vasile Dologa a obținut 1788 de voturi, câștigând alegerile detașat cu peste 60 la sută. Aceeași situație fost și la Rodna unde primarul Alexandru Nășcan a fost reconfirmat în funcție, cu 1987 de voturi respectiv 64,95%. Patru ani mai târziu, Dologa a pierdut voturile a 949 localnici și... alegerile, contracandidatul său ieșind primar cu votul a 1577 de alegători. Nici în cazul lui Alexandru Nășcan lucrurile nu au stat mai bine, el pierzând în cei patru ani încrederea a 816 votanți.

La Dumitrița, primarul Vasile Moga a câștigat la mustață alegerile din 2012, cu un procent de 40,42 la sută, respectiv cu 610 voturi, contracandidatul său de la acea vreme clasându-se pe locul II cu o diferență de numai 37 de voturi.

În cazul lui Moga, rezultatele obținute de acesta ar fi putut da de gândit liderilor PNL și chiar fostului primar care a condus timp de 12 ani comuna Dumitrița însă rezultatele slabe nu l-au îngrijorat la acea vreme, dar l-au scos definitiv din cursă după patru ani. La alegerile de duminică, Vasile Moga a pierdut conducerea primăriei, fiind ales de doar 575 de localnici față de 767 de voturi câte a obținut contracandidatul său de la PSD, Ilie-Vasile Ucherenciuc.

Și la Negrilești, cel care a stat la cârma comunei timp de trei mandate, Ioan Pugna (PSD), a pierdut alegerile. El a avut în acest an cu 120 de voturi mai puțin față de contracandidatul său de la PNL, Dumitru Costin care a devenit primar cu 721 de voturi. În urmă cu patru ani Pugna a câștigat cu peste 1000 de voturi.

O confruntare ieșită din tiparele obișnuite a fost și în comunele Șanț și Feldru unde doi foști primari, cu câte trei mandate la activ, au reintat în cursa electorală însă nu au reușit să revină la conducerea comunelor pe care le-au pierdut în urmă cu patru ani.

Este vorba despre Ștefan Sângeorzan la Feldru și Cornel Moisil la Șanț. La Feldru, Grigore Țiolan (PNL) a câștigat un nou mandat cu 1786 de voturi, dar a pierdut față de alegerile din 2012 peste 200 de voturi, în timp ce Sângeorzan, care a strâns în 2012 nu mai puțin de 1628 de voturi, a fost ales anul acesta numai de 664 de persoane. Cornel Moisil a pierdut în 2012 alegerile cu numai 849 de voturi obținute, voturi care au scăzut la jumătate în acest an.

O altă surpriză a venit în acest an și de la Maieru, unde Vasile Borș s-a întors la conducerea comunei, reușind să obțină peste 1000 de voturi în plus față de fostul primar al comunei, Vasile Dumitru. Cei doi au condus comuna Maieru împreună din 2004 și până în 2012 când Vasile Borș s-a hotărât să candideze la Consiliul Județean împotriva lui Radu Moldovan.

Cum căile politicii sunt extrem de încurcate, în acești patru ani, Vasile Borș a migrat spre partidul lui Radu Moldovan, candidând în acest an din partea PSD-ului și a și câștigat fotoliul de primar pe care l-a obținut pentru prima dată în urmă cu 12 ani. Vasile Borș a câștigat alegerile în comuna Maieru cu 2168 de voturi în timp ce fostul său coleg de partid, care a condus comuna în ultimii patru ani, a obținut numai 1125 de voturi.

Cea mai aprigă luptă s-a dat însă între candidații PNL și PSD pentru orașul Sîngeorz-Băi, după retragerea din cursă a fostului primar PSD, Roland Venig.

Traian Ogâgău a obținut 2640 de voturi și a devenit devenit astfel noul primar al orașului Sîngeorz-Băi însă și rezultatele lui Daniel Suciu au fost cât se poate de mulțumitoare, candidatul PSD-ului obținând 2066 de voturi ale alegătorilor sângeorzeni, între cei doi candidați diferența fiind de 574 de voturi.

Există și alți primari în județ care au câștigat la mustață fotoliile de primar așa că în următorii patru ani vor trebui să se pună pe treabă și să convingă electoratul că merită să mai fie primari.

Pe lista celor care au câștigat la diferențe de doar câteva zeci de voturi primăriile se află Ioan Scridonesi, candidatul PSD la Poiana Ilvei, a reușit să câștige conducerea comunei la o diferență de doar 36 de voturi față de candidatul aflat pe locul doi de la ALDE. Scridonesi a obținut 457 de voturi.

Ioan Pavelea (PNL) de la Coșbuc a obținut 474 de voturi la alegeri, cu doar 73 mai multe decât candidatul PSD plasat pe locul al doilea, situația fiind una strânsă și la Rebrișoara, unde primarul Viorel Clăpău, reconfirmat în funcție după alegerile din 5 iunie, s-a clasat la o diferență de numai 95 de voturi față de reprezentantul PSD, Clăpău obținând 985 de voturi.

7599 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro