Consilierul judeţean susţine că nu ar fi niciun motiv întemeiat pentru ca mandatul său să fie încheiat. Acesta a explicat că Agenţia Naţională de Integritate nu l-a găsit vinovat pentru ceva şi astfel că nu ar avea de ce să ceară ca acesta să fie dat afară din Consiliul Judeţean.
Totuşi la şedinţa de astăzi, după de cei din PDL au părăsit sala, puterea a continuat întâlnirea şi chiar a supus la vot şi aprobat încetareamandatului de consilier judeţean a lui Luca Peter.
Colegii democrat-liberalului îl susţin şi spun că nu ar exista absolut nimic care să îi poată fi imputat acestuia şi că nu există niciun motiv pentru care Luca Peter să fie declarat incompatibil cu fotoliul din Consiliul Judeţean.
Luca Peter susţine că a depus la Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud mai multe acte doveditoare ale nevinovăţiei sale şi că nu ştie nimic legat de cererea ANI prin care este soliticată încetarea mandatului său de consilier judeţean.
"Mandatul domnului Luca Peter este perfect valabil pentru simplul motiv că toată tevatura a fost dusă pe marginea unu raport făcut de Agenţia Naţională de Integritate. Ori acel raport e un act, dar mai există un act care e decizia de neîncepere a urmăririi penale prin care constatăm că nu a existat o încălcare a legii în cazul domnului Luca Peter", a declarat consilierul judeţean Eugen Curteanu.
Luca Peter a fost cercetat într-un dosar în care era acuzat de săvârşirea infracţiunii de conflict de interese. Asta după ce în anul 2010, pe vremea când era consilier judeţean din partea PNL, firma sa a semnat un contract de peste 70.000 de lei, cu o instituţie aflată în subordinea Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud.