Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  74 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



Locurile de muncă și combaterea excluziunii sociale, prioritare în finanțarea viitoarelor proiecte europene!

22/03/2013 10:42:48 Iulia STUPINEAN  
Crearea de noi locuri de muncă și combaterea excluziunii sociale vor fi obligatorii în implementarea proiectelor europene! Noutățile au fost aduse la cunoștința administrațiilor locale de pe Valea Someșului și Valea Ilvelor, printr-un atelier de lucru organizat de ADR Nord – Vest, în sala de consiliu a primăriei Sângeorz-Băi.

Marți, 19 martie, de la ora 11.00 a avut loc în sala de ședințe a Consiliului Local Sângeorz – Băi, atelierul de lucru pentru pregătirea portofoliului de proiecte din perioada 2014 – 2020. Acțiunea a fost organizată de Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Nord – Vest, în cadrul unei campanii ample desfășurată la nivel regional. La eveniment au participat reprezentanți ai administrațiilor locale de pe Valea Someșului și Valea Ilvelor ( de la Salva, până la Șanț și Lunca Ilvei) și specialiști în planificare din cadrul ADR Nord – Vest.

Potrivit primarului orașului Sângeorz – Băi, Roland Venig, atelierul de lucru a cuprins o serie de prezentări ale administrațiilor locale participante, cu privire la proiectele derulate și a celor aflate în derulare, precum și specificarea necesităților de investiții pentru anii următori.

Specialiștii din cadrul ADR Nord – Vest prezenți la întâlnirea de marți de la Sângeorz – Băi au adus la cunoștința participanților, care vor fi direcțiile principale ale investițiilor din fonduri europene, pentru perioada 2014 – 2020. Astfel, în realizarea viitoarelor proiecte, beneficiarii vor trebui să țină cont în mod special, de îndeplinirea unor indicatori: crearea de noi locuri de muncă ( pentru tineri, pentru persoanele aflate în șomaj și pentru cei de etnie romă), precum și combaterea excluziunii sociale.

„Practic, vor fi sprijinite, doar acele programe prin care agenții economici își propun ca prin proiectele lor să le dea oamenilor de lucru. Sigur că se va ține cont de durată și de numărul de locuri de muncă create. De asemenea, vor avea șanse la finanțare și acele proiecte care prin obiectivele lor ajută la combaterea abandonului școlar și a migrației tinerilor spre alte țări”, a precizat primarul Roland Venig, prezent la atelierul de lucru. Totodată, un rol important în implementarea viitoarelor proiecte vor avea parteneriatele între administrațiilor publice locale și GAL –urile ( Grupurile de Acțiune Locală), Uniunea Europeană urmărind crearea unor poluri de putere.

Echipa de planificare a Agenţiei de Dezvoltare Regională Nord - Vest a organizat şi susţinut, în perioada 23 ianuarie – 21 martie 2013, 17 astfel de ateliere de lucru cu toate comunităţile locale din cele 6 judeţe ale regiunii, cu scopul de a pregăti portofoliul de proiecte ale regiunii pentru perioada 2014-2020. La fiecare atelier au fost invitate 15-20 sau mai multe primării din jurul oraşului gazdă, alături de Consiliul Judeţean, Instituţia Prefectului, Oficiul Judeţean de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit, Asociaţii de Dezvoltare Intercomunitară şi Grupuri de Acţiune Locală.

Astfel, 430 de reprezentanţi ai unităţilor administrativ teritoriale din Transilvania de Nord au participat la aceste ateliere, prezența fiind de 80 %. Pentru fiecare comunitate în parte au fost subliniate priorităţile de dezvoltare şi discutate 4-5 idei de proiecte din perspectiva necesităţii unor proiecte integrate, care să includă măsuri din mai multe domenii şi sectoare pentru a asigura un impact asupra comunităţilor locale.

Dintre participanţi, 20 de localităţi au transmis deja către ADR Nord - Vest peste 100 de idei de proiecte, unele cuprinse în strategiile de dezvoltare locală. Colectarea ideilor se va intensifica în această perioadă, etapa următoare fiind aceea de ierarhizare a acestor idei de proiecte şi includerea lor în portofoliul strategic al regiunii.

5345 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro