8 locuințe ar fi trebuit construite de primărie pentru a fi mutați chiriașii din blocurile sociale. Este vorba de cei rău platnici, care creează disconfort vecinilor și din cauza lor rămân fără apă, gaz sau curent. De ani de zile problema a rămas aceeași: lipsa unui teren unde să fie construite aceste locuințe.
Consiliul Local a alocat la rectificarea de săptămâna aceasta o sumă de 100.000 de lei necesară achiziționării unui teren în Sărata unde municipalitatea a găsit o zonă în care ar putea fi amplasate locuințele de necesitate. La începutul anului, Primăria Bistrița a stabilit ca acești bani să fie alocați achiziționării unui teren în Viișoara, însă protestele localnicilor din zonă i-au determinat să renunțe la această idee și, din cei 250.000 de lei alocați inițial, să retragă acum 100 de mii de lei destinați cumpărării terenului pentru amplasarea locuințelor de necesitate.
Ceilalți bani, respectiv 150.000 de lei, rămân în continuare pentru achiziționarea terenului situat lângă locuințele sociale din Viișoara pentru continuarea în viitor a acestor tipuri de investiții.
Ideea ca rău platnicii să fie mutați în locuințe modulare, independenți de ceilalți vecini, nu este una nouă. Proiectul este avizat încă din anul 2012 și, deși au fost realizate toate studiile necesare, deocamdată nu a putut fi pus în practică din cauza protestelor bistrițenilor care nu și-au dorit să aibă prin apropiere astfel de vecinii.
Zilele trecute, Primarul Bistriței, Ovidiu Crețu, declara pentru Bistrițeanul.ro că a găsit o firmă care să execute locuințele modulare la un preț modic, de aproximativ 7000 de euro fiecare, iar cu platforma pe care trebuie montate și utilitățile pe care Primăria le va asigura, prețul unei astfel de locuințe nu va depăși 10.000 €.