Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  61 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015Lipsa banilor de la Guvern lovește și în Dumitrița! Totuși lucrările continuă…

30/05/2013 12:23:27 Iulia STUPINEAN  
Lucrările de asfaltare a drumurilor comunale și amenajarea aleilor pietonale din Ragla și Dumitrița au fost sistate anul acesta din lipsă de fonduri! Totuși, investițiile continuă cu reabilitarea drumurilor forestiere, pe bani europeni, dar și cu modernizarea Căminul Cultural, doar cu susținere financiară de la bugetul propriu.

Lipsa banilor și implicit stagnarea proiectelor finanțate prin programe guvernamentale a devenit o problemă și pentru comuna Dumitrița! Anul acesta, primarul Vasile Moga s-a văzut nevoit să oprească lucrările de asfaltare a drumurilor comunale și amenajarea aleilor pietonale din Ragla și Dumitrița, deoarece în 2013 nu au fost alocate sumele necesare prin Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice ( MDRAP) și Ministerul Mediului și Schimbărilor Climatice (MMSC).

În situația dată, singurele investiții care se pot derula la Dumitrița sunt cele cu finanțare europeană și lucrările susținute din veniturile proprii ale comunei. Astfel, o mare atenție a administrației locale de aici se îndreaptă spre obiectivul de modernizare a drumurilor forestiere de pe Valea Budacului ( în extravilanul localității Budacu de Sus), printr-un proiect accesat pe Submăsura 125 b - privind îmbunătăţirea infrastructurii legate de dezvoltarea şi adaptarea silviculturii, cu o valoare totală de 8,5 milioane de lei.

„Această lucrare de la noi a ajuns acum în faza de asfaltare a celor 6,3 km de drumuri forestiere, propuși în proiect. Până acum s-a asfaltat cam jumătate, urmând ca până la sfârșitul lunii iunie să fie modernizat întregul tronson, astfel încât să putem face recepția finală a investiției”, a declarat pentru Bistriteanul.ro, primarul comunei Dumitrița, Vasile Moga.

Cât privește situația din anii următori, Moga este convins că finanțările pe programe naționale pentru mediul rural vor fi tot mai mici, fapt pentru care preocuparea sa principală este de a identifica alte finanțări, din fonduri externe. În acest sens, în sesiunea de proiecte deschise pe Grupul de Acțiune Locală (GAL) Bârgău – Călimani, a fost depusă o cerere de finanțare pentru asfaltarea drumului comunal ce face legătura între localitățile Dumitrița și Orheiu Bistriței. Valoarea investiției este de 110.000 de euro, sumă din care susținerea de la GAL este de 60.000 de euro, urmând ca restul fondurilor să fie asigurate de la bugetul local al comunei.

„Având în vedere că pentru majoritatea proiectelor cu finanțare externă se impune și o cofinanțare din partea beneficiarului, nu pot decât să încerc să găsesc mai multe surse de venituri proprii, pentru a putea asigura implementarea în bune condiții a acestor investiții”, mai spune Moga.

Deși a durat mai bine de 4 ani, modernizarea și extinderea Căminului Cultural de la Dumitrița, precum și a curții interioare a acestuia, este una dintre lucrările care a avut susținere financiară strict de la bugetul local al comunei. Lucrările începute în 2009 sunt acum în prag de finalizare, asta după ce investiția a golit visteria administrației locale cu peste 500.000 de lei, sumă din care 100.000 de lei a fost alocată anul acesta.

“Luna viitoare vom face și recepția finală a acestei lucrări. Iată că se poate și din surse proprii, dar numai treptat. Nu ai cum altfel!”, a conchis primarul Vasile Moga.

vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do
Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2022 Bistrițeanul.ro