Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  108 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



Liceenii bistriţeni au învățat să respingă discursul incitator la ură și discriminările în presă

22/07/2014 10:48:07  
Liceenii din Bistrița au participat la un curs de competențe media și advocacy, organizat de Centrul pentru Jurnalism Independent zilele trecute. Elevii au discutat despre drepturile omului, cu accent pe drepturile minorităților, despre modul în care funcționează massmedia și despre efectele sociale ale discursului incitator la ură

De asemenea, participanții și-au însușit noțiuni de etică și deontologie jurnalistică.

Înainte de a veni la acest curs, credeam că știu cum funcționează Facebook-ul, social media în general. Mi-am dat însă seama că treaba nu stă chiar așa și că tot ceea ce postăm fie pe Facebook, fie pe Instagram este în mod SIGUR public și ne poate afecta.” (Raluca Boyte) „Am venit de fiecare dată cu drag iar acest lucru se datorează în mare parte și trainerilor, care au fost amuzanți, prietenoși și au știut să ne abordeze astfel încât să ne capteze atenția” (Roxana Vlad) „După mintea mea de copil, a fost perfect” (Alexandra Săsărman). 

Evenimentul a fost organziat în cadrul proiectului Competențe media pentru liceeni în lupta împotriva discriminării și a discursului incitator la ură în presă – implementat de Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI) în parteneriat cu organizația norvegiană Norsensus Mediaforum, în perioada aprilie 2014 – iunie 2015.

Proiectul - în valoare de 157.065 euro - se adresează unui număr de peste 200 de liceeni, profesori de liceu, jurnaliști, bloggeri si activiști ai societății civile din 10 orașe ale României (Alexandria, Babadag, Botoșani, București, Craiova, Focșani, Galați, Slobozia, Târgu Mureș).

Participanții vor dobândi competențe media ce le vor permite atât să identifice și să respingă discursul incitator la ură și atitudinea discriminatoare în presă, cât și să se comporte în mod responsabil în calitate de “generatori de conținut online”.

Elevii se vor familiariza cu teme precum drepturile omului, discriminare / anti-discriminare, rolul presei într-o societate democratică sau libertate de expresie și vor învăța cum să planifice și să pună în practică campanii de advocacy.

Cursurile pentru liceeni vor fi dublate de cele pentru profesori, jurnaliști, bloggeri și reprezentanți ai societății civile din orașele incluse în proiect.

La finalul cursurilor, elevii vor pregăti 10 campanii de advocacy, cu ajutorul profesorilor, jurnaliștilor și activiștilor societății civile. In luna decembrie, un juriu româno-norvegian va desemna cele mai bune trei campanii, ce urmează a fi implementate. "Proiectul răspunde uriașei nevoi de educație în trei direcții esențiale în societatea democratică modernă: drepturile omului, competențele media și participarea civică. El aduce o perspectivă inovatoare asupra educației liceenilor, care vor exersa modele de participare civiă și empowering cetățenesc” a declarat Ioana Avadani, director executiv al CIJ. 

2246 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro