Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  93 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



Liberalul Florin Urâte despre Vitalia: „un nou episod din ciclul și băieții deștepți plâng câteodată"

22/08/2016 14:20:10 Raluca NECHITI  
Fostul consilier județean Florin Urâte, a susținut astăzi că ceea ce s-a întâmplat cu Vitalia este o problemă de management și că banii nu ar rezolva problema iar noua firmă care va veni ar putea avea probleme serioase legate de depozitarea gunoaielor la Tărpiu, depozitul fiind gestionat tot de grupul Vitalia.

Liberalul Florin Urâte, fostul consilier județean care a luat încă de la început poziții legate de compania care a câștigat licitația pentru transportul și colectarea gunoaielor din Bistrița-Năsăud dar și cea pentru gestionarea depozitului ecologic de la Tărpiu a susținut astăzi, într-o conferință de presă, din nou, că ceea ce s-a întâmplat cu Vitalia este o problemă de management.

"Pentru mine este un nou episod din ciclul <și băieții deștepți plâng câteodată>. Această firmă, Vitalia, a fost controversată încă de când a apărut aici pentru că a vrut totul - și gestionarea gropii și a servicilor. Au venit la licitație și au sublicitat tocmai pentru a scoate un agent local de pe piață. Este curios cum însă după o perioadă nu foarte lungă a reușit să-și dubleze tarifele deși au existat rapoarte de evaluare, deși devierile de la caietul de sarcini nu au fost atât de mari precum au spus ei și chiar am avut un raport pe această temă... Li s-a acceptat și moftul acela de a li se dubla la tarifele, argumentând că în condițiile respective vor face față. Eu am atras atenția încă de atunci că de fapt este o problemă de management, o problemă de criză de soluții de fapt și nu neapărat cu banii se va rezolva problema... Acum, ADI deșeuri trebuie să-și intre serios în rol pentru că nimic nu este mai rău decât să transformăm un județ din ceea ce este în ceva mai rău. Nu este foarte bine nici acum și datorită lor și datorită nouă că nu ne-am implicat, dar uitați că la Bistrița se pare că s-a găsit o rețetă mai bună, firma nou venită care se ocupă de curățenia orașului a reușit să dea nouă față orașului. Văd că știu să facă curățenie noaptea, putem vorbi de un mic etalon de la care trebuie începută o acțiune clară în tot județul..." a declarat Florin Urâte, solicitând conducerii consiliu județean, celor din ADI și primarilor să privească cu maximă atenție problema.

„Mai este o problemă pe care trebuie să o avem în vedere și trebuie foarte bine gestionată încă din start mai ales de către autoritățile locale: până la ce nivel pot să-și permită majorarea de tarife cei de la Vitalia care se ocupă de depozitul ecologic de la Tărpiu?!” a mai spus acesta, liderii PNL fiind convinși că noul operator care va prelua de acum înainte partea de colectare și transport a gunoaielor va avea parte de mici șicane din partea firmei care gestionează depozitul ecologic de la Tărpiu.

Pe de altă parte, Florin Urâte, cel care a analizat îndelung problemele celor de la Vitalia și în mandatul trecut a realizat un raport amănunțit asupra problemelor de acolo spune că din punctul său de vedere colectarea taxei de salubritate de la populație de către primării nu ar rezolva problema în totalitate.

"O astfel de taxă aparent dă o siguranța încasării dar dacă ne uităm de exemplu la TVR aici se vorbește tot de faliment... Teoretic ar fi mai benefic să se finalizeze aspectul acesta financiar. Aș fi pentru el... Eu sincer să fiu, la Vitalia nu este problema încasării ci pur și simplu de gestionare și management, de un management performant..." a mai spus fostul consilier județean.

3743 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro