În mandatul USL au loc transferuri cu greutate, în instituțiile de stat. Liberalii și-au pus nevestele la adăpost, pentru salarii frumușele și sporuri pe măsură. Ana Maria Peteleu s-a transferat la Finanțe în urmă cu un an, pe filiera liberală.
Oricum, Finanțele sunt controlate de Crin Pântea, motiv pentru care viceprimarul Peteleu a pus blatul pentru un post călduț dedicat soției sale.
Inițial, Ana Maria Peteleu a lucrat ca inspector la Patrimoniu, din 2006 până în 2013. Cu liberalul Crin Pântea la șefia instituției, soția viceprimarului este angajată ca expert principal la Direcția Generală a Finanțelor Publice, chiar înainte de reorganizarea instituției. Salariul la Finanțe este DUBLU față de cel din Primărie, motiv care a stat la baza schimbării locului de muncă, în cel mai potrivit moment, din punct de vedere al conjuncturii politice.
În 2013, Peteleu a câştigat 34.400 de lei de la Primăria Bistriţa. Adică un salariu de aproximativ 3.000 de lei pe lună, plus încă 2.000 de lei pe lună din salariul de la Projectix Software, firmă pe care o deține dinainte de a deveni funcționar public. În cadrul acestei firme, Ioan Peteleu are dividende în valoare de aproximativ 250.000 de lei.
Viceprimarul Peteleu deține un apartament ANL, dar locuiește în blocurile de la Kaufland.
Soții Pântea controlează Finanțele. Instituția e cuibușorul de LUX al liberalilor
De menționat că soția lui Crin Pântea ocupă de asemenea o poziție strategică în cadrul instituției, fiind chiar avansată în momentul restructurărilor recente din instituție. Claudia Pântea lucrează în cadrul Finanţelor, la Serviciul Registru Contribuabili, Declaraţii Fiscale şi Bilanţuri Persoane Juridice. Este şef-serviciu și astfel cuplul Pântea poate crea o situație de INCOMPATIBILITATE la nivelul instituției. Oricum, situația se preconizează a fi de scurtă durată, șefia Finanțelor fiind rezervată lui Ioan Țintean, în caz că pleacă de la Prefectură. În fapt, va fi o rocadă de funcții între instituții, Pântea având la rându-i rezervat un scaun de director în Prefectură.
Până la schimbări majore, politicienii își pun la adăpost sigur nevestele și pozițiile-cheie din instituții sunt date cu dedicație unor persoane care gravitează în sferele de putere create la un moment dat la nivel local.