Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  54 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



Lecția de performanță de la țară. Cum au ajuns elevi premianți să facă naveta de la oraș în comuna Nimigea pentru clasa de excelență

10/12/2016 15:09:24 Bianca SARA  
Școala din Nimigea de Jos este printre puținele din mediul rural din Bistrița-Năsăud care a primit dreptul de a organiza o clasă de excelență. Rezultatele deosebite și dedicarea profesorilor a făcut ca elevi premianți să facă naveta de la oraș la Nimigea pentru clasa de excelență.

Școala din Nimigea de Jos a fost singura din județ care a reușit să dea un elev de 10 la Evaluarea Națională din acest an. Această performanță nu este însă o anomalie, școala din mediul rural reușind să atragă ca un magnet premiile la concursurile naționale și internaționale.

Doar anul trecut, elevii cu care lucrează profesoara de Limba și Literatura Română, Carmen Monica Szekely, au obținut 16 premii la olimpiadele și concursurile județene și două la cele naționale. În ultimii 6 ani, numărul de premii obținute la asemenea competiții județene trece de 65, iar cel al premiilor obținute la competițiile naționale trece de 7.

De altfel, școala din Nimigea de Jos se numără printre puținele din mediul rural care a primit dreptul de a organiza o clasă de excelență la Limba și Literatura Română.

Copiii vin de la Beclean și Năsăud pentru a face performanță la Nimigea

„Cred că suntem singurii din mediul rural din judeţ care avem clasă de excelenţă la limba şi literatura română. Suntem deja în al treilea an de funcţionare. Această clasă de excelenţă vine după mai mulţi ani în care rezultatele foarte bune au apărut în mod constant. Au venit aici pentru a participa la cursuri din comuna Salva – 10 kilometri, Beclean –15 kilometri şi Năsăud –15 kilometri“, explică directorul şcolii, Szasz Teodor. 

Performanțele obținute la Nimigea și modul de lucru au atras inclusiv elevi din Beclean sau Năsăud. De la 8:00 la 14:00 aceștia învață la Năsăud sau Beclean, însă după-masă, aceștia vin la Nimigea pentru a munci suplimentar în cadrul acestei clase de excelență.

Anul acesta, la Nimigea s-au organizat două grupe de excelență a câte 10 elevi. Elevii se întâlnesc de două ori pe săptămână, iar când se apropie competițiile, pregătirea nu mai ține cont de ore și programări.

„Elevii cu care lucrez sunt nişte copii foarte motivaţi. Sunt copii normali, care însă ajung la aceste perfomanţe prin muncă. De obicei, aceşti copii ajung la mine, nu eu la ei. Pot să spun că suntem o echipă. Copiii sunt foarte legaţi de mine şi eu de ei”, povesteşte profesoara Carmen Monica Szekely. 

Aceste clase sunt puțin atipice, luând forma unor ateliere. Elevii se motivează unii pe alții, se ajută, fiind un grup, deși fac parte din clase diferite.

„Profesoara reuşeşte să îi motiveze, să îi încurajeze. Deşi pare ciudat, copiii merg cu plăcere la aceste ore. Pot spune că în acest caz, omul sfinţeşte locul. Cei de la Nimigea sunt norocoşi că o au”, spune Carmen Soare, una dintre mămicile care a hotărât să își aducă copilul care învață în Năsăud, la clasa de excelență de la Nimigea.

 

 

13154 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro