Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  74 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



Lecția de generozitate pe care ne-o dă de un deceniu polițistul de pe Valea Ilvelor, ales primar în Germania

19/02/2017 13:23:06 Bianca SARA  
Un bistrițean care a plecat în Germania în anii '90 reușește să rămână aproape de comunitatea în care a crescut prin generozitate. În ultimul deceniu, ONG-ul în care este implicat a donat de la mobilier pentru spitale, până la autospeciale pentru stingerea incendiilor.

Ștefan Guzu are 47 de ani și a crescut într-o familie numeroasă din Poiana Ilvelor. Acesta a plecat în anii '90 în Germania, unde și-a făcut o familie. Acolo a început încet, încet să lucreze la cea mai mare dorință a sa: să fie polițist.

Ceea ce nu a reușit în România a reușit bistrițeanul în Germania. Deși era imigrant, acesta a fost primit în sânul poliției nemțești, îndeplinind de-a lungul anilor mai multe funcții, începând de la șef de cabinet, ofițer de presă și șef de tură la poliția de autostradă, funcție pe care o îndeplinește și în prezent.

În 2014, acesta a fost ales și primar al comunei în care s-a stabilit. Este vorba despre comuna Ivenack, recunoscută pentru faptul că are unii dintre cei mai bătrâni stejari din Europa.

Comuna cu nici 1.000 de locuitori reușește să atragă anual în jur de 50.000 de turiști, datorită, în special acestor arbori seculari. Se pare că cel mai bătrân dintre ei are 1.200 de ani. Mai multe despre aventura nemțească a lui Ștefan Guzu puteți citi AICI.

Aproape de casă, prin acte de caritate

Deși a părăsit ținuturile natale de mai bine de 20 de ani, Ștefan Guzu rămâne conectat cu zona și oamenii care l-au format prin acte de caritate. În anul 2004, o delegație a poliției unde lucra a stabilit un parteneriat de colaborare cu poliția din Bistrița-Năsăud, care s-a materializat prin mai multe proiecte sociale.

Acesta este vicepreședinte al Asociației de prietenie româno-germană Neubrandenburg- Bistrița, un ONG prin care îi ajută periodic pe cei de acasă. Astfel, în 2008, mișcat de incendiul care a cuprins unul dintre simbolurile Bistriței, Ștefan Guzu alături de această asociație s-a mobilizat și a organizat mai multe concerte caritabile în Germania, în urma cărora a reușit să adune 10.000 de euro pe care i-a donat Bisericii Evanghelice.

În 2013, aceeași asociație dona Liceului de Muzică „Tudor Jarda” din Bistrița instrumente în valoare de 10.000 de euro, iar un an mai târziu sprijinea Spitalul Județean de Urgență Bistrița și un azil de bătrâni cu 50 de cărucioare și dispozitive pentru persoanele cu handicap.

Tot în 2014, Ștefan Guzu dona localității natale Poiana Ilvei o autospecială de pompieri. În 2014, aceeași comună primea și o sirenă de alarmare a pompierilor în caz de incendiu.

Ștefan Guzu a început anul 2017 tot cu acte de caritate, donând scaune rulante pentru 4 copii cu dizabilități. Se pare că seria de fapte bune nu se va opri aici, iar polițistul-primar ne explică și de unde vin aceste gesturi inimoase:

„Faptul că acum pot să-i ajut pe semenii mei este cea mai mare satisfacție. Nu există momente mai frumoase ca atunci când văd ochi de copii sau bătrâni plângând sau strălucind de bucurie. O mai mare mulțumire nu există”.

La baza nevoii de a face bine se află tocmai viața grea pe care chiar el a dus-o. Acesta povestește că în anii '90, când a ajuns în Germania, a fost nevoit să lucreze pentru o marcă și jumătate pe oră, la șters praful și spălat pe jos.

Credința, disciplina, perseverența, dar și ajutorul unor oameni inimoși au fost bazele succesului său.

„Un motiv în plus să-i ajut pe alţii, pentru că şi pe mine m-au ajutat mulţi alţii. Cu toţii putem ajuta, unii mai mult, alţii mai puţin, iar dacă fiecare ar ajuta după putinţa lui, atunci această lume ar fi mult mai frumoasă. Chiar dacă noi am fost 13 fraţi şi surori şi am avut multe nevoi, părinţii noştri, şi mai ales mama, ne-au învăţat să fim buni, să ne ajutăm unii pe alţii cu credinţă în Dumnezeu. Acesta este cel mai bun lucru care ne-a fost dăruit nouă”, completează Ştefan Guzu. 

 

vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro