Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  38 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015Lavinia, căluţul copiilor de la Herghelia din Beclean, dusă la abator

25/08/2012 10:01:33 Raluca NECHITI  
Cu lacrimi în ochi, Dumitru Văştean, unul dintre angajații Hergheliei din Beclean și-a luat rămas bun de la calul care în ultimii 5 ani i-a fost mai aproape decât familia – Lavinia. Deși gestantă, iapa a fost vândută și cel mai probabil va ajunge la abator. Toate încercările îngrijitorului de a o salva au fost în zadar.

Despărţirea de Lavinia a fost una extrem de grea pentru cel care a îngrijit-o timp de cinci ani – Dumitru Văştean.

Căluțul a suferit în urmă cu câțiva ani o paralizie și o comisie a decis că aceasta să fie vândută la licitație deoarece nu mai corespunde normelor impuse de herghelie. La licitație a fost cumpărată de un patron italian și dusă la Satu Mare.

Docilă și încrezătoare în cel care a îngrijit-o în ultimii cinci ani, Lavinia a fost singurul cal care nu s-a împotrivit urcării în TIR-ul care o va duce la moarte.

Dusă de căpăstru de Dumitru Văştean, Lavinia a urcat cuminte în mașină. Lavinia a fost căluţul copiilor, o iapă extrem de blândă şi docilă pe care o călăreau toţi micuţii veniţi în vizită la herghelie – ne povestește cu lacrimi în ochi cel care a îngrijit-o în ultimii cinci ani.

Iapa este deja bătrână, are 16 ani, și mai este şi bolnavă aşa că îngrijitorul ei este convins că va ajunge la abator în scurtă vreme. Bărbatul a încercat să o salveze dar banii nu i-au permis să o cumpere, aşa că a fost nevoit, cu lacrimi în ochi, să se despartă de ea.

Conducerea Hergeliei din Beclean a fost nevoită să scoată la licitație zeci de cai de rasă care sunt deja prea bătrâni sau bolnavi, selecția fiind făcută de o comisie de la București.

În acest an au fost scoși la vânzare aproape 30 de cai din rase unice în România – lipițani negri și semigeri românești. Un itialian stabilit în Satu Mare a cumpărat 14 cai din care 8 vor fi sacrificați.

5159 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do
Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro