Asta au hotărât astăzi veterinarii de la Suceava, după ce au venit analizele de laborator, în lapte nefiind depistată niciun fel de bacterie. Astăzi elevii din Bistrița au primit lapte la școală, dar au fost avertizați să nu îl bea dacă nu li se pare ceva în regulă.
5.000 de cutii de lapte LaDorna destinate programului „Laptele și Cornul" rămân în continuare sub sechestru, impus de conducerea Direcției Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Suceava. Aceasta a decis să mențină sechestrul asupra laptelui care ar fi trebuit trimis către școlile din țară, în județele unde compania Dorna Lactate a câștigat licitațiile pentru distribuirea laptelui, conform programului guvernamental.
Ieri, întreaga cantitate găsită în depozitele firmei de la Vatra Dornei a fost pusă sub sechestru și s-au efectuat numeroase analize de laborator.
Rezultatele au arătat că în laptele existent în depozitele firmei nu există niciun fel de bacterie, acesta putând fi consumat fără restricție de copii.
Cu toate acestea, inspectorii au stabilit că laptele va rămâne sub sechestru, până când se va finaliza ancheta. „O echipă de inspectori se află în continuare la Vatra Dornei și încearcă să facă trasabilitatea produsului, de la cel care-l produce până la cel care îl consumă. În tot acest proces cea mai mare importanță o are temperatura la care este păstrat laptele. După ce va fi verificat tot traseul, vom decide ce este de făcut în funcție de rezultate”, a precizat pentru obiectivdesuceava.ro purtătorul de cuvânt al DSV Suceava, doctorul Vasile Semeniuc.
În toate județele în care compania Dorna Lactate a câștigat licitațiile pentru programul guvernamental a fost sistată distribuția laptelui, însă și astăzi produsele au ajuns la elevi, laptele fiind distribuit în baza unui grafic.
În Bistrița-Năsăud deocamdată nu au fost înregistrate probleme și conducerea CJ nu a fost anunțată că elevii nu vor mai primi lapte la școală. Astăzi elevii au primit în pauza mare cornul și cutia cu lapte, dascălii avertizând elevii să nu consume laptele dacă li se pare că are un gust ciudat.
De acest program beneficiază 35.450 de elevi pentru care Consiliul Județean Bistrița-Năsăud va plăti 3.931.000 de lei pentru ca zi de zi să aibă lapte la școală.