Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  33 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



LA UMBRA LUI HRISTOS: Sunt „înapoiat” că sărut și azi mâna mamei?! Poate, dar sunt fericit!

23/09/2015 21:32:18 pr. Ioan DANCI  
A vorbi din postura de tânăr despre respectul de părinți înseamnă a-ți pune în cap alți tineri ai zilelor noastre. Expresia majorității: - Ești înapoiat! Eu şi acum, ca preot, când îmi întâlnesc mama sau plec de lângă ea, îi sărut mâna. Da, sunt „înapoiat" - dacă aşa cred unii tineri, dar fericit...

Voi, cei care vă înjurați părinții, sunteți fericiți?

Au trecut mii de ani de la facerea lumii până astăzi şi nimeni nu a fost „înapoiat", părinții au fost respectați, apreciați şi iubiți. Da, părinții noştri care şi-au sacrificat poate mii de nopți pentru creşterea noastră, care au vegheat în permanență să ne fie bine. Iar acum, la bătrâneţe sunt înjurați, îmbrânciți, uneori chiar loviți. Asta este ades răsplata unora dintre tinerii generației noastre. O generație care duce unde?!

Să ştiți un lucru. Dacă nu vă respectați părinții, nici pe voi nu vă respectați, nici prietenii, nici rudele, nici chiar pe Dumnezeu.

Încercați o singură dată când plecați de acasă sau când sosiți acasă să sărutați mâna mamei sau a tatei şi o să vedeți ce bucurie, ce eliberare primiți în suflet de la Dumnezeu. Rugăciunea mamei vă ține sănătoşi şi feriți de probleme pe acolo pe unde sunteți în lumea asta. Lacrimile ei opresc mânia lui Dumnezeu să coboare peste voi. Mama trebuie să ne fie o icoană vie, să privim spre ea ca spre o martiră, pentru că mereu e dispusă să se sacrifice pentru noi, ca un martir.

Poate sunt şi altfel de mame, dar cu siguranță foarte puține şi acestea ieşite din latura celor care şi-au batjocorit părinții.

Apoi, nu uitați un lucru extraordinar de adevărat. Blestemul mamei echivalează aproape cu blestemul preotului. Iar cei ce îşi lovesc părinții, mâna lor nu va mai putrezi niciodată. Ce spune în una din cele zece porunci din Decalog (porunca V) : "Cinsteşte pe tatăl tău şi pe mama ta, ca să-ți fie bine şi să trăieşti ani mulți pe pamânt pe care Domnul Dumnezeu ți-l va da ție"(Ieșire 20,  12).

Dragii mei tineri, dacă vreți să aveți copii şi să fiți respectați de ei, respectați-vă şi voi părinții!

Oferă tu ce aştepți să ofere alcineva şi iubește cu toată inima ta. Nu judeca pe nimeni niciodată şi nici tu nu vei avea parte de judecată.
Noapte binecuvântată !

Preot Ioan DANCI - Simplu muritor

Nota redacției:

Părintele Ioan Danci este născut în Rebra, lângă Mănăstirea Parva – cum îi place să spună. Are doar 35 de ani, din care 16 de călugărie. A viețuit timp de 5 ani la Mănăstirea Făgețel – Harghita, apoi la Mănăstirea Halmyris – Tulcea, urmând alți 4 ani de călugărie alături de Părintele Paisie la Mănăstirea Nușeni. Au urmat 3 ani ca diacon în Germania alături de Mitropolitul Serafim Joantă, iar din 2011 viețuiește la Mănăstirea Lipnița din Constanța.

Părintele are un profil de Facebook cu 5000 de prieteni și 6000 de urmăritori. Noi le-am zis fani. Domnia sa ne-a explicat că sunt „creștini” și că a ales acest mijloc de comunicare pentru că „aici îi găsesc pe cei mai mulți. Unde sunt credincioși , acolo trebuie să fie și păstorul, în mijlocul lor. Unde e turma, acolo e și păstorul”. Postările sale, pilde sau sfaturi despre cum să ne trăim viața ”La umbra lui Hristos” – expresia care-i aparține - adună sute de Like-uri și Share-uri. De astăzi îi veți citi periodic povețele și în Bistrițeanul.ro, bucuria fiind imensă de partea noastră.

Dacă vreți să-i urmăriți postările pe Facebook click AICI.

 

6006 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro