Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  14 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015LA UMBRA LUI HRISTOS: A iubi înseamnă a ierta

26/09/2015 15:05:11  
Când vorbim despre iubire, imediat trebuie să ne gândim dacă mai avem pe cineva de iertat. Nu poți spune că iubeşti dacă tu nu suferi să vezi pe cineva în fața ochilor. Iubirea vine de la Dumnezeu, de aceea trebuie să fie curată, fără patimă şi păcat.

Să nu confundăm iubirea cu plăcerea cum de obicei o fac majoritatea tinerilor, spunând că iubirea este strâns legată de legătura trupească dintre doi tineri care sunt împreună. Nu are nimic de-a face iubirea cu plăcerea trupească. Cum spuneam, iubirea vine de la Dumnezeu pentru că Dumnezeu este iubire. Nu are nimic de-a face cu păcatul, iubirea are de-a face cu partea sufletească, spirituală.

Aici vedem de ce este strâns legată de iertare pentru că face parte din starea sufletească. Nu poți ierta cu trupul ci numai cu sufletul. Când nu poți ierta – nu poți iubi. Este o priceasnă (cântare) frumoasă la noi în Ardeal care zice aşa: „Cine spune că iubeşte pe Domnul Iisus Hristos, iar pe fratele îl urăşte, acela-i un mincinos”.

Apoi noi, ca şi creştini, dacă nu iertăm cum putem să ne rugăm? Cum putem rosti Tatăl Nostru, rugăciunea care spune „şi ne iartă nouă greşelile noastre precum şi noi iertăm greşiților noştri”?

Cea mai mare poruncă din Lege este porunca iubirii: „să iubeşti pe Domnul Dumnezeul tău, cu toata inima ta, cu tot sufletul tău şi cu tot cugetul tău. Aceasta este marea şi întâia poruncă. Iar a doua, la fel ca aceasta: să iubeşti pe aproapele tău ca pe tine însuţi. În aceste două porunci se cuprinde toată legea şi proorocii” (Matei 22,37-40).

Cel mai mult a propovăduit Hristos porunca iubirii. Ce spune Hristos în Evanghelie? „Poruncă nouă dau vouă: Să vă iubiţi unul pe altul. Precum Eu v-am iubit pe voi, aşa şi voi să vă iubiţi unul pe altul. Întru aceasta vor cunoaşte toţi că sunteţi ucenicii Mei, dacă veţi avea dragoste unii faţă de alţii”. (Ioan 13,34-35)

Fără iubire şi iertare nu este mântuire şi fericire. Acestea sunt cele două aripi ale sufletului care îl urcă la Dumnezeu. Să iertăm şi să iubim, păcatul să-l părăsim.

Vedem de multe ori când avem cu cineva o ceartă, o problemă, cum sufletul devine împovărat, agitat. Nu ne mai putem ruga, nimeni nu ne mai intră în voie. De ce aşa? Pentru că, din cauza urii, iubirea a plecat şi - odată cu ea - L-am îndepărtat şi pe Dumnezeu.

Haideți să iertăm dacă avem cu cineva ceva şi o să vedeți ce uşurare, ce mângâiere sufletească primim de la Dumnezeu. Bucurie sfântă să aveți!

Preot Ioan DANCI - Simplu muritor

Nota redacției: Părintele Ioan Danci este născut în Rebra, lângă Mănăstirea Parva – cum îi place să spună. Are doar 35 de ani, din care 16 de călugărie. A viețuit timp de 5 ani la Mănăstirea Făgețel – Harghita, apoi la Mănăstirea Halmyris – Tulcea, urmând alți 4 ani de călugărie alături de Părintele Paisie la Mănăstirea Nușeni. Au urmat 3 ani ca diacon în Germania alături de Mitropolitul Serafim Joantă, iar din 2011 viețuiește la Mănăstirea Lipnița din Constanța.

Părintele are un profil de Facebook cu 5000 de prieteni și 6000 de urmăritori. Noi le-am zis fani. Domnia sa ne-a explicat că sunt „creștini” și că a ales acest mijloc de comunicare pentru că „aici îi găsesc pe cei mai mulți. Unde sunt credincioși, acolo trebuie să fie și păstorul, în mijlocul lor. Unde e turma, acolo e și păstorul”. Postările sale, pilde sau sfaturi despre cum să ne trăim viața „La umbra lui Hristos” – expresie care-i aparține - adună sute de Like-uri și Share-uri. De acum îi veți citi periodic povețele și în Bistrițeanul.ro, bucuria fiind imensă de partea noastră.

Dacă vreți să-i urmăriți postările pe Facebook click AICI.

3970 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do
Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro