Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  18 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015La Jelna va fi amenajat un parc de recreere, în apropierea Bisericii Evanghelice-monument istoric!

12/06/2013 10:33:22 Iulia STUPINEAN  
Un parc de relaxare în localitatea Jelna, în imediata apropiere a Bisericii Evanghelice, monument istoric care va fi restaurat și conservat! Vorbim de o investiție în valoare de peste 40.000 de euro, posibilă prin intermediul unui proiect depus pe GAL Bârgău – Călimani.

Budacu de Jos este una dintre comunele din județul Bistrița – Năsăud care a reușit să implementeze cu succes o serie de proiecte importante susținute din bani europeni. În acest context, primarul Florin-Sandu Simionca și-a propus să nu piardă nici o ocazie de a atrage fonduri externe și implicit de a asigura dezvoltarea și modernizarea tuturor localităților pe care le administrează.

Astfel, în cadrul Grupului de Acțiune Locală (GAL) Bârgău – Călimani a fost depus recent un proiect pe Măsura 322 ( privind renovarea și dezvoltarea satelor) în valoare de 40.000 de euro (plus TVA), ce prevede înființarea și amenajarea unui parc în localitatea Jelna, acolo unde primăria dispune de suficient teren aflat pe domeniul public.

“Proiectul este depus pe GAL Bârgău – Călimani și așteptăm să vedem dacă este sau nu eligibil, dar sincer, nu are motive să nu fie. Din punctul meu de vedere vom obține finanțarea de care avem nevoie. Nu sunt foarte mulți bani, dar de ce să ne dăm înapoi de la aceste fonduri externe pe care le putem obține? După cum stau lucrurile, noi sperăm ca la începutul anului viitor să putem demara licitațiile iar apoi să începem lucrările în zonă”, a declarat pentru Bistriteanul.ro, primarul comunei Budacu de Jos, Florin-Sandu Simionca.

Conform proiectului întocmit, parcul de la Jelna va fi înființat pe o teren de 48 de ari aflat pe domeniul public și va amenajat cu spații verzi, arbori, bănci, fântână arteziană, spații de joacă pentru copii, spații de relaxare pentru mămici, tătici și bunici.

“Amenjarea acestui parc va pune în valoare și obiectivele turistice din imediata apropiere, și mă refer aici în special la Biserica Evanghelică care datează din secolul al XV-lea și care se află pe lista monumentelor istorice. Un obiectiv pe care sașii vin de multe ori să îl viziteze și pe care vrem de asemenea să îl conservăm într-un viitor apropiat. Avem deja discuții avansate în acest sens”, mai spune Simionca.

Decizia administrației locale de la Budacu de Jos de a înființa și amenaja un parc în localitatea Jelna a fost luată și în contextul în care aici există suficient teren pentru realizarea unei astfel de investiții. În plus, obiectivul va deservi peste 1.000 de locuitori la care se adaugă și turiștii care vin să viziteze monumentele istorice din zonă.

Biserica Evanghelică din Jelna a fost ridicată în anul 1482 şi pictată în al doilea deceniu al anilor 1500. Istoricii susţin că în prin 1455, în lăcaşul de cult se găseau relicve creştine cum ar fi pământ de la Mormântul Sfânt de la Ierusalim sau fragmente din veşmântul Fecioarei Maria și din coroana de spini a lui Iisus.

 

Foto: Arhivă

6961 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do
Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2023 Bistrițeanul.ro