Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  25 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015La doar 11 ani, pasiunea lui este downhill-ul

21/07/2012 13:01:15 Andreea LEDER  
Bistriţeanul Alexa Moldovan are doar 11 ani, iar de la o vârstă foarte fragedă practică downhill-ul, un sport greoi şi care presupune multe ore de antrenamente. Zilnic, după ce işi face temele, Alexa se duce în padurea de la Codrişor unde parcurge, câteva ore bune, un traseu bine stabilit. La concursuri de fiecare dată se numără printre primii.

Downhill-ul este una dintre cele mai agresive probe ale mointain biking-ul. Acest sport extrem se referă la coborârea unui traseu dificil, cu o viteză mare şi care trebuie parcurs într-un timp cât mai scurt. În cadrul acestei probe sunt întâlnite diferite obstacole, care, nu pot fi trecute decât după foarte multe ore de antrenament şi după multă muncă depusă.

Bicicletele, cu ajutorul cărora se practică acest sport, sunt destul de scumpe, iar pasionaţii trebuie să scoată mulţi bani din buzunar pentru a le întreţine. Specialiştii spun că bicicletele au “nevoie de amortizoare cu o cursă mare atât pe faţă cât şi pe spate, pentru a atenua din şocurile puternice. Frânele sunt deasemenea printre cele mai performante din segmentul mountain bike-urilor şi utilizează discuri cu dimensiuni mari (ex. 200 mm)”.

Iubitorii acestui sport trebuie să facă o serie de sacrificii pentru a ajunge la performanţele dorite. Pe lângă faptul că costurile sunt destul de ridicate pentru întreţinerea bicicletelor, mai trebuie să depună şi mult efort la orele de antrenament. Însă, odată ce te vezi în fruntea clasamentului, după ce participi la competiţii, îţi dai seama că toate sacrificile pe care le-ai făcut merită.

În Bistriţa, puţini sunt cei care practică acest tip de sport. Însă, şi cei care îl practică vor să devină pe zi ce trece tot mai buni. Chiar dacă autorităţile nu le-au amenajat nicio zonă anume unde să-şi poată desfăşura pasiunea, au improvizat şi şi-au făcut un traseu numai al lor. Acesta se află în pădurea de la Codrişor, iar traseul pe care îl parcurg porneşte de pe Valea Jelnei până în apropierea ştrandului municipal. Cei mai mulţi dintre ei au început să practice acest sport de la vârste foarte fragede şi vor să ajungă „cât mai sus”. Unul dintre cei mai tineri, sau poate chiar cel mai tânăr bistriţean, este Alexa Moldovan, un copil de 11 ani.

„Downhill-ul îl practic de vreo trei ani. Pentru mine este plăcut să fac acest sport. În fiecare zi vin aici (nr.red. Pădurea Codrişor), după ce vin de la şcoală, şi fac odată traseul. Vin împreună cu fratele meu, care este mult mai mare, şi cu prietenii lui şi urcăm. Îmi doresc să ajung cât mai departe cu acest sport. Vreau să ajung cât mai sus...vreau să merg la cât mai multe concursuri, să ma duc în străinătate. Am mai participat la competiţii, la categoria mea de vârstă, şi am câştigat”, a povestit pentru Bistriţeanul.ro, Alexa Moldovan.

Dragostea faţă de acest sport i-a fost transmită de către fratele său mai mare, Ionuţ Victor Neamţ, care de altfel, este şi preşedintele ACS Ciclism Montan DH Bistriţa. La fel şi Ionuţ practică acest sport încă de o vârstă fragedă şi „i-a intrat în sânge” de mult.

“De mic copil am deprins pasiunea faţă de acest sport si semiprofesionist aş putea spune de vreo patru ani. La acest sport m-a atras plăcerea de a rula pe două roţi, care nu are o explicaţie pur şi simplu...intră în sânge...Investesc aproape tot ca şi timp, ca şi resurse financiare, spirituale ca să zicem aşa...”, a mărturisit pentru Bistriţeanul.ro, Ionuţ Victor Neamţ.

Cu toate că există riscul de a se accidenta, bicicliştii nu se opresc niciodată din a face ceea ce le place.

„De la un anumit moment, întelegi care iţi sunt riscurile şi ţi le asumi. Am avut şi accidente mai mari. Fiecare sportiv care practică sportul respectiv, la un anumit nivel, a avut un accident. Cu toate aceste nu ne oprim din a face ceea ce ne place...”, a mai adăugat Ionuţ.

Pasionaţii acestui sport participă la fel de fel de competiţii care se organizează în România sau în străinătate. Indiferent că trebuie să parcurgă sute de kilometrii sau că trebuie să plătească anumite taxe de intrare la concurs, bicicliştii încearcă să ajungă cu acest sport pe cele mai înalte culmi.

Cel mai recent concurs de acest gen a avut loc la sfârşitul săptămânii trecute, unde, peste 60 de participaţi din diferite oraşe ale ţării au luat parte la acest concurs.

vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do
Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2023 Bistrițeanul.ro